Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un ogu drumstaldeserts jeb ‘crumble’

May 20, 2019 Leave a Comment

Rabarberu sezonas pašā plaukumā nolēmu pagatavot drumstalu desertu ar rabarberiem un ogām. Ogas ņēmu pērnās no saldētavas, bet derēs arī jaunās ražas zemenes un mellenes. Šoreiz liku klāt arī ābolus, lai deserta garša būtu maigāka. Cukura daudzumu vērtējiet, kāds labāk piemērots jūsu garšas kārpiņām 

Drumstalas gatavoju no lazdu riekstiem un rudzu pārslām, kuras ražo pašmāju z/s “Kaņepītes”. Samaltā veidā tās aizstāj daļu miltu un drumstalām dod patīkamu struktūru. Ja pārslas nav pieejamas, to daudzumu var aizstāt ar pilngraudu auzu pārslām. Šo drumstalu recepti aizņēmos no Bronte Aurell grāmatas “Scandikitchen Summer”. 

Izejvielas:

  • 500 grami rabarberu, sagriezti gabalos
  • 250 grami ogu (es šoreiz liku saldētas jāņogas)
  • 3 āboli, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 100-150 grami brūnā (vislabāk – muskovado) cukura
  • ja vēlies – rīvēta miziņa no viena apelsīna vai citrona 
  • pasniegšanai – putukrējums vai vaniļas saldējums 

Drumstalām:

  • 50 grami lazdu riekstu
  • 50 grami rudzu (vai auzu) pārslu 
  • 100 grami auksta sviesta
  • 100 grami miltu
  • 100 grami brūnā cukura 
  • šķipsna sāls

Gatavošana: 

  1. Rabarberus, ogas un ābolu gabaliņus liek vidēja izmēra katliņā, sajauc ar cukuru un citrona miziņu, pielej 100 ml ūdens un uzvāra. Samazina uguni un turpina sautēt 4-5 minūtes, pa laikam apmaisot. 150 ml ūdens iejauc kukurūzas cieti un pakāpeniski pielej katliņa saturam, samaisa. Masa sabiezēs, kad uzvārīsies. Pavāra vienu minūti un uguni nogriež. 
  2. Pagatavo drumstalas: blenderī kopā sablenderē lazdu riekstus ar rudzu (vai auzu) pārslām, līdz izveidojusies rupja maluma masa. Pievieno pārējās drumstalu sastāvdaļas un turpina blenderēt (šo soli var aizstāt sviesta iekapāšanu miltos un cukurā, pēc tam visu pievienojot riekstu un rudzu masai), līdz drumstalas gatavas. 
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. 
  4. Karstumizturīgā traukā (20 cm x 30 cm) vienmērīgi izlīdzina rabarberu un ogu masu, par virsu vienmērīgā kārtā liek drumstalas. Cep krāsnī 30-40 minūtes, līdz āboli ir mīksti un drumstalas – zeltainas. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu. 

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Āboli, Apelsīna miziņa, Citrona miziņa, Drumstalas, Gaišais muskovado cukurs, Jāņogas, Kukurūzas ciete, Lazdu rieksti, Ogas, Rabarberi, Rudzu pārslas, Z/s Kaņepītes

« Nutellas pītā maize
Rabarberu un mandeļu kūka  »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in