Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Nutellas pītā maize

23 aprīļa, 2019 Leave a Comment

Ļoti kārdinoša rauga mīklas maizīte, kuru īpašu padara daudzie lazdu riekstu un šokolādes krēma slāņi. Recepte piemērota tiem, kas nav ļoti draudzīgās attiecībās ar rauga mīklu, jo šoreiz mīkla ir galīgi “nelipīga” un viegli mīcāma un rullējama – nestiepjas par daudz, neraujas un ir pēc raudzēšanas viegli rullējama. Vienīgais “mīnuss” – maizīti iesaku apēst pirmajā dienā pēc cepšanas, jo otrajā tā paliek nedaudz sausa. Vēl – ja vēlies saldu maizīti, iesaku pāri riekstu krēmam pārbērt pāris karotes cukura, jo pēc “standarta” receptes saldums ir tik, cik no riekstu krēma. Receptes avots: ŠEIT. 

Izejvielas:

Mīklai:

  • 160 grami silta (43 grādi) piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 7 grami sausā rauga
  • 400 grami kviešu miltu
  • 60 grami izkausēta un nedaudz atdzesēta sviesta 
  • 2 L izmēra olas 
  • 1 tējkarote sāls 

Pildījumam: 

  • 160 grami lazdu riekstu un šokolādes krēma (piemēram, ŠIS vai Nutella, kas nav pati labākā izvēle dēļ sastāva, tāpēc iesaku meklēt alternatīvas bio veikalos, izvēloties, piemēram, šo riekstu krēmu )
  • 70 grami viegli apceptu un no miziņām notīrītu lazdu riekstu, smalki sakapāti
  • pārsmērēšanai – 1 viegli sakulta ola

Gatavošana: 

  1. Gatavo mīklu – miksera bļodā sajauc kopā silto pienu, cukuru un raugu. Noliek malā uz 10 minūtēm.
  2. Ieslēdz mikseri un pievieno 120 grami miltu, turpina maisīt, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno kausēto sviestu un 60 gramus miltu, atkal samaisa. Iemaisa olas. Pakāpeniski pievieno sāli un atlikušos miltus (220 gramus). Es izmantoju mīcīšanas uzgali un turpināju mīcīt, līdz izveidojas viendabīga konsistences mīkla. Tā nav īpaši mīksta un vijīga, par to nevajag uztraukties, jo pēc pirmās raudzēšanas struktūra pilnībā izmainīsies. Ja nav kombaina, mīklu var mīcīt ar rokām. 
  3. Lielu bļodu iesmērē ar eļļu un no mīklas izveido apaļu “kukulīti”. Liek bļodā, apveļ otrādi (lai mīkla viscaur būtu noklāta ar eļļu). Pāri liek tīru virtuves dvielīti vai pārtikas plēvi un noliek uzrūgt siltā vietā. Ļauj uzrūgt aptuveni 1 stundu vai līdz mīkla dubultojusies apjomā.
  4. Ņem apaļu cepamo formu 26 cm diametrā (ja formas nav, bez tās var iztikt, tikai maizīte būs nedaudz lielāka un plakanāka, kā arī nedaudz ātrāk izcepsies). 
  5. Gatavo pīni – uz viegli ar miltiem izbārstītās virsmas izveļ uzrūgušo mīklu, izspiež ārā gaisu un atkal izveido apaļu formu. Pārklāj un noliek “atpūsties” uz 10 minūtēm. 
  6. Izrullē mīklu 40-45 cm taisnstūrī. Pārsmērē ar riekstu un šokolādes krēmu (atstāj 1 cm maliņas brīvas). Pārber ar kapātajiem lazdu riekstiem.
  7. Sākot no garākās malas, pakāpeniski sāk rullēt mīklu garā “rullī”.  Aizspiež ciet galus. Ruļļa savienojuma vietu pagriež uz leju. Ar maizes nazi (derēs arī ass parastais nazis) rulli pārgriež gareniski uz pusēm. Iegūtās divas bizes daļas sāk uzmanīgi tīt vienu ap otru, veidojot apli, ar griezuma vietām uz augšu. Pārceļ uz sagatavoto formu, pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi. Noliek siltā vietā uz 45 minūtēm siltā vietā uzrūgt (vai līdz mīkla ir dubultojusies izmērā). Pārsmērē ar sakultu olu. 

 





Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Baltā šokolāde, Lazdu rieksti, Nutella, Rauga mīkla, Sausais raugs

« “Semlor” jeb zviedru marcipāna maizītes
Rabarberu un ogu drumstaldeserts jeb ‘crumble’ »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...