Vasara ir grilētu ēdienu uzvaras gājiena laiks! Svaigā gaisā gatavotam ēdienam ir cita garša un aromāts. Turklāt grilēt var ne tikai ierastos gaļas ēdienus, bet arī dārzeņus, piedodot tiem viegli dūmotu, ļoti patīkamu garšu. Šoreiz gribu dalīties ar grilētu papriku recepti – no sākuma tās apcep un tad uz dažādām stundām liek sojas mērces un jauno ķiploku marinādē, tādējādi iegūstot lielisku piedevu gaļas un zivju ēdieniem.
Jūs noteikti piekritīsiet apgalvojumam, ka visvienkāršākie ēdieni visbiežāk ir paši gardākie. Galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas un svaigas izejvielas un tad par gala rezultātu varam jau būt diezgan droši. Ļoti bieži savas receptes papildinu ar dabiski raudzētu sojas mērci. Ikviens ēdiens garšo krietni labāk, ja tajā var atrast piecas pamata garšas (saldo, skābo, sāļo, rūgto un ‘umami’). Tieši ‘umami’ notis bieži vien ir kā punkts uz ‘i’, lai padarītu ēdienu patīkami sabalasētu. “Kikkoman” sojas mērces tiek raudzētas dabiski, sekojot 300 gadus vecai receptei.
Varbūt esat pamanījuši, ka parasti “Kikkoman” sojas mērce tiek pasniegta skaistās īpašas formas pudelēs, kuras pasaulē ieguvušas nu jau kulta statusu. To dizains ir visā pasaulē plaši pazīstams, jo pudeļu radītājs ir viens no Japānas ievērojamākajiem dizaineriem – Kendži Ekuans. Viņš uzskatīja, ka “dizains ir dzīves uzlabojumu avots” un, vadoties pēc šī principa, 1961.gadā radīja 150 ml ietilpības pudeli, kurā “Kikkoman” joprojām pilda savas sojas mērces. Tā ir ne vien glīta, bet arī ļoti funkcionāla, jo ļauj ēdienam pievienot precīzi tik mērces, cik vēlaties. Pudeles vāciņš ir noskrūvējams, ērti mazgājamus trauku mašīnā un izmantojams atkal.
- 4 vienāda izmēra paprikas
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces
- 4 daiviņas jaunā ķiploka, nomizotas
- 2 ēdamkarotes rīsu etiķa
- 1 tējkarote medus vai cita šķidra saldinātāja
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Gatavošana:
Paprikas nomazgā un liek uz uzkarsēta grila restītēm, temperatūrai jābūt ne augstākai par 200 grādiem. Grilē, pa laikam apgrozot, līdz paprikas kļuvušas mīkstas.
Paprikas uzreiz pēc noņemšanas no grila liek bļodā, kuru cieši nosedz ar pārtikas plēvi (šis solis nepieciešams, lai paprikas varētu viegli nomizot). Atstāj uz 20 minūtēm. Pagatavo marinādi, mazā bļodiņā samaisot visas marinādes sastāvdaļas.
Plēvi no bļodas noņem un paprikas nomizo, izgriež sēklotnes. Sagriež aptuveni 10 cm platos gabalos. Liek vienā kārtā uz liela šķīvja un pārlej ar marinādi. Noliek vēsā vietā uz dažām stundām iemarinēties.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”
Atbildēt