Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tomātu un lēcu zupa

August 5, 2019 2 Comments

Augusts ir tomātu ražas laiks. Nu jau pāris gadus man ir siltumnīca, kurā audzēju visdažādāko šķirņu tomātus. Vislabāk tie garšo svaigi, bet dažādībai ik pa laikam gatavoju arī siltos ēdienus. Šī lēcu zupa ir ļoti sātīga un vienkārši pagatavojama. Tomāti un siers ir klasiska kombinācija – šoreiz zupai pāri sadrupināju fetas sieru, citreiz uzcepu siltas siermaizes.

Izejvielas 6 porcijām:

  • eļļa cepšanai 
  • 1 liels sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos 
  • zaļumu saišķītis (ar aukliņu sasien dažādus garšaugus – es izmantoju timiānu un citrontimiānu, rozmarīnu, salviju, raudeni un pētersīļus)
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs 
  • 2 kg svaigu, blanšētu un nomizotu tomātu bez kātiņiem, sablenerēti (protams, var izmantot arī sablenderētus 2 x 800 ml bundžas)
  • 300-500 ml dārzeņu buljona vai ūdens (šķidruma daudzums atkarīgs no tomātu konsistences)
  • 400 grami sarkano lēcu, noskalotu zem tekoša ūdens 
  • sāls pēc garšas 
  • 1-2 ēdamkarotes cukura 
  • 1 ēdamkarote baltvīna vai cita gaišā etiķa
  • ja ir – 1 ēdamkarote Vusteras mērce 
  • pasniegšanai – 200 grami sadrupināta fetas siera un zaļumi

Gatavošana:

Uz pannas eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz caurspīdīgi. Pievieno garšaugu buntīti un ķiploku. Cep vēl pāris minūtes. Pievieno tomātus un šķidrumu, uzvāra. Pieber lēcas, samaisa. Uzliek vāku un uz mērenas uguns vāra, līdz lēcas ir kļuvušas mīkstas (pa laikam apmaisot), aptuveni 15-20 minūtes. Vārīšanas vidū izņem garšaugu bunti. Gatavai zupai pievieno sāli, cukuru, etiķi un Vusteras mērci, samaisa. Pasniedz pārkaisītu ar fetas sieru un zaļumiem. 

 

Filed Under: Zupas Tagged With: Baltvīna etiķis, Buljons, Etiķis, Feta, Ķiploki, Lēcas, Tomāti, Vusteras mērce, Zaļumi

« Grilēta un sojas mērcē marinēta paprika
Aprikožu sorberts »

Comments

  1. Aina says

    August 9, 2019 at 13:15

    Labdien! Vai Vusteras mērci var aizstāt ar austeru vai zivju mērci?

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      October 11, 2019 at 08:51

      Sveika! Nē, šīs mērces nav savstarpēji aizvietojamas. Vusteras mērcei ir cits sastāvs un funkcijas :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND