Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grilēta un sojas mērcē marinēta paprika

26 jūlija, 2019 Leave a Comment

Vasara ir grilētu ēdienu uzvaras gājiena laiks! Svaigā gaisā gatavotam ēdienam ir cita garša un aromāts. Turklāt grilēt var ne tikai ierastos gaļas ēdienus, bet arī dārzeņus, piedodot tiem viegli dūmotu, ļoti patīkamu garšu. Šoreiz gribu dalīties ar grilētu papriku recepti – no sākuma tās apcep un tad uz dažādām stundām liek sojas mērces un jauno ķiploku marinādē, tādējādi iegūstot lielisku piedevu gaļas un zivju ēdieniem. 

Jūs noteikti piekritīsiet apgalvojumam, ka visvienkāršākie ēdieni visbiežāk ir paši gardākie. Galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas un svaigas izejvielas un tad par gala rezultātu varam jau būt diezgan droši. Ļoti bieži savas receptes papildinu ar dabiski raudzētu sojas mērci. Ikviens ēdiens garšo krietni labāk, ja tajā var atrast piecas pamata garšas (saldo, skābo, sāļo, rūgto un ‘umami’). Tieši ‘umami’ notis bieži vien ir kā punkts uz ‘i’, lai padarītu ēdienu patīkami sabalasētu. “Kikkoman” sojas mērces tiek raudzētas dabiski, sekojot 300 gadus vecai receptei.  

Varbūt esat pamanījuši, ka parasti “Kikkoman” sojas mērce tiek pasniegta skaistās īpašas formas pudelēs, kuras pasaulē ieguvušas nu jau kulta statusu. To dizains ir visā pasaulē plaši pazīstams, jo pudeļu radītājs ir viens no Japānas ievērojamākajiem dizaineriem – Kendži Ekuans. Viņš uzskatīja, ka “dizains ir dzīves uzlabojumu avots” un, vadoties pēc šī principa, 1961.gadā radīja 150 ml ietilpības pudeli, kurā “Kikkoman” joprojām pilda savas sojas mērces. Tā ir ne vien glīta, bet arī ļoti funkcionāla, jo ļauj ēdienam pievienot precīzi tik mērces, cik vēlaties. Pudeles vāciņš ir noskrūvējams, ērti mazgājamus trauku mašīnā un izmantojams atkal. 

Izejvielas:

  • 4 vienāda izmēra paprikas 

Marinādei: 

  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces
  • 4 daiviņas jaunā ķiploka, nomizotas
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa 
  • 1 tējkarote medus vai cita šķidra saldinātāja 
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Gatavošana:

Paprikas nomazgā un liek uz uzkarsēta grila restītēm, temperatūrai jābūt ne augstākai par 200 grādiem. Grilē, pa laikam apgrozot, līdz  paprikas kļuvušas mīkstas. 

Paprikas uzreiz pēc noņemšanas no grila liek bļodā, kuru cieši nosedz ar pārtikas plēvi (šis solis nepieciešams, lai paprikas varētu viegli nomizot). Atstāj uz 20 minūtēm. Pagatavo marinādi, mazā bļodiņā samaisot visas marinādes sastāvdaļas. 

Plēvi no bļodas noņem un paprikas nomizo, izgriež sēklotnes. Sagriež aptuveni 10 cm platos gabalos. Liek vienā kārtā uz liela šķīvja un pārlej ar marinādi. Noliek vēsā vietā uz dažām stundām iemarinēties. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman” 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Kikkoman, Ķiploki, Medus, Paprika, Rīsu etiķis, Sojas mērce

« Upeņu vai jāņogu sīrups
Tomātu un lēcu zupa »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...