Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama veselīgo saldumu recepte, kura derēs gan svaigēdājiem, gan vegāniem. Mūsu ģimenē garšoja visiem – gan lieliem, gan maziem. Bumbiņu pagatavošanai būs nepieciešams blenderis. Procesā noteikti varat iestaisīt bērnus – gan izveidot bumbiņas no aprikožu masas, gan tās apvārtīt kokosa skaidiņās.
Receptes avots: kārdinošais saldumu blogs “Sweetest menu”.
- 15 žāvētas aprikozes
- 6 “medjool” dateles bez kauliņiem vai 10 ‘parastās’ bez kauliņiem
- 25 grami mandeļu miltu
- 15 grami kokosa skaidiņu plus vēl gatavo bumbiņu apvārtīšanai
- 2 ēdamkarotes izkausētas kokosa eļļas
- Smalko sakapātas zaļās pistācijas vai citi rieksti bumbiņu apvārtīšanai
Gatavošana:
- Blenderī liek aprikozes, dateles, mandeļu miltus, kokosa skaidiņas un kokosa eļļu. Maļ, līdz izveidojas viendabīga masa (1-2 minūtes), ja nepieciešams, piepalīdz blenderis, notīrot tā maliņas vai malšanas laikā “pakustinot” masu.
- Kokosa skaidiņas mazā lēzenā bļodiņā vai dziļā šķīvī sajauc ar pistācijām (vai citiem riekstiem).
- No gatavās masas ar rokām veido bumbiņas. Katru no bumbiņām apvārta kokosa un riekstu maisījumā. Liek ledusskapī vismaz uz stundu sastingt. Uzglabā arī ledusskapī.
Atbildēt