Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Aprikožu un kokosa bumbiņas

January 14, 2020 Leave a Comment

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama veselīgo saldumu recepte, kura derēs gan svaigēdājiem, gan vegāniem. Mūsu ģimenē garšoja visiem – gan lieliem, gan maziem. Bumbiņu pagatavošanai būs nepieciešams blenderis. Procesā noteikti varat iestaisīt bērnus – gan izveidot bumbiņas no aprikožu masas, gan tās apvārtīt kokosa skaidiņās. 

Receptes avots: kārdinošais saldumu blogs “Sweetest menu”.

Izejvielas 15 bumbiņām:

  • 15 žāvētas aprikozes
  • 6 “medjool” dateles bez kauliņiem vai 10 ‘parastās’ bez kauliņiem
  • 25 grami mandeļu miltu
  • 15 grami kokosa skaidiņu plus vēl gatavo bumbiņu apvārtīšanai
  • 2 ēdamkarotes izkausētas kokosa eļļas
  • Smalko sakapātas zaļās pistācijas vai citi rieksti bumbiņu apvārtīšanai

Gatavošana:

  1. Blenderī liek aprikozes, dateles, mandeļu miltus, kokosa skaidiņas un kokosa eļļu. Maļ, līdz izveidojas viendabīga masa (1-2 minūtes), ja nepieciešams, piepalīdz blenderis, notīrot tā maliņas vai malšanas laikā “pakustinot” masu.
  2. Kokosa skaidiņas mazā lēzenā bļodiņā vai dziļā šķīvī sajauc ar pistācijām (vai citiem riekstiem).
  3. No gatavās masas ar rokām veido bumbiņas. Katru no bumbiņām apvārta kokosa un riekstu maisījumā. Liek ledusskapī vismaz uz stundu sastingt. Uzglabā arī ledusskapī.

Filed Under: Deserti, Konditoreja, Receptes

« Brioša maize ar ievārījuma pildījumu
Nebeidzamais pavasaris: ciemos mikrosalātu audzētavā “Greenery” »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in