Šīs kūkas pamatā ir itāļu “semifreddo” deserts – mango biezenis kopā uz putukrējumu. Kūkai ir vien dažas sastāvdaļas un ļoti vienkārša pagatavošana. Rezultātā bez saldējuma mašīnas pāris minūšu laikā var iegūt ļoti krēmīgu un vienkārši pagatavojamu saldējumu. To var sasaldēt parastā traukā, kas piemērots saldētavai, vai arī izmantot silikona vai metāla trauku un iegūt vēlamo kūkas formu. Var pasniegt arī kā saldējumu individuālos trauciņos.
Deserta priekšrocība – var sagatavot vairākas dienas iepriekš un pirms pasniegšanas izņemt no saldētavas, dekorēt un baudīt.
Par mango biezeni – vissaldākais un krēmīgākais biezenis tiek iegūts no “alphonso mango” – Indijas mango šķirnes, kas pazīstama visā pasaulē. Šis biezenis vienmēr atrodams manos virtuves krājumos, jo lieliski garšo arī kā mērce un piedeva desertiem un dažādiem ēdieniem. Visizdevīgāk to var iegādāties interneta veikalā “Cesars”, bet tāpat var meklēt veikalos “Sky”, u/v “Stockmann”, mēdz būt arī “Gourmet Studio”.
Sastāvdaļas:
- 600 ml saldā krējuma
- 150 grami cukura
- 4 ēdamkarotes skābas sulas (es izmantoju pasifloras biezeni, bet derēs arī laims vai kāds cits skābāks auglis)
- 250 grami konservēta mango biezeņa (var pievienot nedaudz vairāk pēc garšas)
- Dekorēšanai – svaiga mango gabaliņi, kokosrieksta šķēlītes, pasifloras pusītes, ēdami ziediņi
Gatavošana:
Garenisko 900 ml ietilpības kēksa formu (vai citu piemērotu trauku) izklāj ar pārtikas plēvi (silikona formas nav jāizklāj).
Saldo krējumu saputo ar cukuru. Pievieno sulu un mango biezeni, samaisa. Lej sagatavotajā formā un liek uz nakti saldētavā.
Pirms pasniegšanas izņem no formas un apvērš uz otru pusi. Dekorē un pirms pasniegšanas griež šķēlēs.
Atbildēt