Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mango saldējuma kūka

January 29, 2020 Leave a Comment

Šīs kūkas pamatā ir itāļu “semifreddo” deserts – mango biezenis kopā uz putukrējumu. Kūkai ir vien dažas sastāvdaļas un ļoti vienkārša pagatavošana. Rezultātā bez saldējuma mašīnas pāris minūšu laikā var iegūt ļoti krēmīgu un vienkārši pagatavojamu saldējumu. To var sasaldēt parastā traukā, kas piemērots saldētavai, vai arī izmantot silikona vai metāla trauku un iegūt vēlamo kūkas formu. Var pasniegt arī kā saldējumu individuālos trauciņos. 

Deserta priekšrocība – var sagatavot vairākas dienas iepriekš un pirms pasniegšanas izņemt no saldētavas, dekorēt un baudīt. 

Par mango biezeni – vissaldākais un krēmīgākais biezenis tiek iegūts no “alphonso mango” – Indijas mango šķirnes, kas pazīstama visā pasaulē. Šis biezenis vienmēr atrodams manos virtuves krājumos, jo lieliski garšo arī kā mērce un piedeva desertiem un dažādiem ēdieniem.  Visizdevīgāk to var iegādāties interneta veikalā “Cesars”, bet tāpat var meklēt veikalos “Sky”, u/v “Stockmann”, mēdz būt arī “Gourmet Studio”.

Sastāvdaļas:

  • 600 ml saldā krējuma
  • 150 grami cukura
  • 4 ēdamkarotes skābas sulas (es izmantoju pasifloras biezeni, bet derēs arī laims vai kāds cits skābāks auglis)
  • 250 grami konservēta mango biezeņa (var pievienot nedaudz vairāk pēc garšas)
  • Dekorēšanai – svaiga mango gabaliņi, kokosrieksta šķēlītes, pasifloras pusītes, ēdami ziediņi

Gatavošana:

Garenisko 900 ml ietilpības kēksa formu (vai citu piemērotu trauku) izklāj ar pārtikas plēvi (silikona formas nav jāizklāj).

Saldo krējumu saputo ar cukuru. Pievieno sulu un mango biezeni, samaisa. Lej sagatavotajā formā un liek uz nakti saldētavā.

Pirms pasniegšanas izņem no formas un apvērš uz otru pusi. Dekorē un pirms pasniegšanas griež šķēlēs. 

Filed Under: Deserti Tagged With: Mango

« Nebeidzamais pavasaris: ciemos mikrosalātu audzētavā “Greenery”
Kondensētā piena un cepumu našķis »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in