Šī salduma gatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, to var gatavot kopā ar bērniem, uzticot viņiem vienkāršākos darbiņus. Pēc saviem ieskatiem var pievienot riekstus, žāvētus augļus, ‘marshmallows’, marmelādi (ja pievieno marmelādi, sviesta masu pirms samaisīšanas ar cepumiem nedaudz atdzsē).
Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī līdz 7 dienām.
Izejvielas:
- 300 grami smilšu cepumu (sadalīti divās daļās – 240 un 60 grami), var gatavot pēc šīs receptes)
- 100 grami sviesta
- 125 grami kondensētā piena ar cukuru
- 150 grami riekstu (es izvēlējos valriekstus)
Šokolādes glazūrai:
- 200 grami šokolādes
- 1 ēdamkarote eļļas
Gatavošana:
- Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida formu 20 x 20 cm.
- Sasmalcina 240 gramus cepumu smalkās drupatās (es izmantoju blenderi). Rupji sakapā riekstus un samaisa ar cepumiem.
- Mazā katliņā, nepārtraukti maisot, uzsilda sviestu kopā ar kondensēto pienu – silda, līdz sviests izkusis, tad uguni nogriež. Pārlej cepumu un riekstu masai. Ar rokām vidēja izmēra gabaliņos sadrupina atlikušos 60 gramus cepumu, pievieno masai.
- Visu kārtīgi samaisa. Liek sagatavotajā formā, virspusi izlīdzina. Ieliek ledusskapī uz pusstundu.
- Kamēr cepumu masa dzesējas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi kopā ar karoti eļļas. Izņem formu no ledusskapja, pārlej ar šokolādi un virspusi izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vai līdz šokolāde ir sastingusi. Sagriež gabaliņos.
Atbildēt