Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kondensētā piena un cepumu našķis

2 februāra, 2020 Leave a Comment

Šī salduma gatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, to var gatavot kopā ar bērniem, uzticot viņiem vienkāršākos darbiņus. Pēc saviem ieskatiem var pievienot riekstus, žāvētus augļus, ‘marshmallows’, marmelādi (ja pievieno marmelādi, sviesta masu pirms samaisīšanas ar cepumiem nedaudz atdzsē).
Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī līdz 7 dienām.

Izejvielas:
  • 300 grami smilšu cepumu (sadalīti divās daļās – 240 un 60 grami), var gatavot pēc šīs receptes)
  • 100 grami sviesta
  • 125 grami kondensētā piena ar cukuru
  • 150 grami riekstu (es izvēlējos valriekstus)
Šokolādes glazūrai:
  • 200 grami šokolādes
  • 1 ēdamkarote eļļas
Gatavošana:
  1. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida formu 20 x 20 cm.
  2. Sasmalcina 240 gramus cepumu smalkās drupatās (es izmantoju blenderi). Rupji sakapā riekstus un samaisa ar cepumiem.
  3. Mazā katliņā, nepārtraukti maisot, uzsilda sviestu kopā ar kondensēto pienu – silda, līdz sviests izkusis, tad uguni nogriež. Pārlej cepumu un riekstu masai. Ar rokām vidēja izmēra gabaliņos sadrupina atlikušos 60 gramus cepumu, pievieno masai.
  4. Visu kārtīgi samaisa. Liek sagatavotajā formā, virspusi izlīdzina. Ieliek ledusskapī uz pusstundu.
  5. Kamēr cepumu masa dzesējas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi kopā ar karoti eļļas. Izņem formu no ledusskapja, pārlej ar šokolādi un virspusi izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vai līdz šokolāde ir sastingusi. Sagriež gabaliņos.

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Cepumi, Kondensētais piens, Rieksti, Smilšu cepumi, Šokolāde, Sviests

« Mango saldējuma kūka
Gaļas bumbiņas ar olu nūdelēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...