
Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī līdz 7 dienām.
Izejvielas:
- 300 grami smilšu cepumu (sadalīti divās daļās – 240 un 60 grami), var gatavot pēc šīs receptes)
- 100 grami sviesta
- 125 grami kondensētā piena ar cukuru
- 150 grami riekstu (es izvēlējos valriekstus)
Šokolādes glazūrai:
- 200 grami šokolādes
- 1 ēdamkarote eļļas
Gatavošana:
- Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida formu 20 x 20 cm.
- Sasmalcina 240 gramus cepumu smalkās drupatās (es izmantoju blenderi). Rupji sakapā riekstus un samaisa ar cepumiem.
- Mazā katliņā, nepārtraukti maisot, uzsilda sviestu kopā ar kondensēto pienu – silda, līdz sviests izkusis, tad uguni nogriež. Pārlej cepumu un riekstu masai. Ar rokām vidēja izmēra gabaliņos sadrupina atlikušos 60 gramus cepumu, pievieno masai.
- Visu kārtīgi samaisa. Liek sagatavotajā formā, virspusi izlīdzina. Ieliek ledusskapī uz pusstundu.
- Kamēr cepumu masa dzesējas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi kopā ar karoti eļļas. Izņem formu no ledusskapja, pārlej ar šokolādi un virspusi izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vai līdz šokolāde ir sastingusi. Sagriež gabaliņos.
Atbildēt