Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kondensētā piena un cepumu našķis

February 2, 2020 Leave a Comment

Šī salduma gatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, to var gatavot kopā ar bērniem, uzticot viņiem vienkāršākos darbiņus. Pēc saviem ieskatiem var pievienot riekstus, žāvētus augļus, ‘marshmallows’, marmelādi (ja pievieno marmelādi, sviesta masu pirms samaisīšanas ar cepumiem nedaudz atdzsē).
Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī līdz 7 dienām.

Izejvielas:
  • 300 grami smilšu cepumu (sadalīti divās daļās – 240 un 60 grami), var gatavot pēc šīs receptes)
  • 100 grami sviesta
  • 125 grami kondensētā piena ar cukuru
  • 150 grami riekstu (es izvēlējos valriekstus)
Šokolādes glazūrai:
  • 200 grami šokolādes
  • 1 ēdamkarote eļļas
Gatavošana:
  1. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida formu 20 x 20 cm.
  2. Sasmalcina 240 gramus cepumu smalkās drupatās (es izmantoju blenderi). Rupji sakapā riekstus un samaisa ar cepumiem.
  3. Mazā katliņā, nepārtraukti maisot, uzsilda sviestu kopā ar kondensēto pienu – silda, līdz sviests izkusis, tad uguni nogriež. Pārlej cepumu un riekstu masai. Ar rokām vidēja izmēra gabaliņos sadrupina atlikušos 60 gramus cepumu, pievieno masai.
  4. Visu kārtīgi samaisa. Liek sagatavotajā formā, virspusi izlīdzina. Ieliek ledusskapī uz pusstundu.
  5. Kamēr cepumu masa dzesējas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi kopā ar karoti eļļas. Izņem formu no ledusskapja, pārlej ar šokolādi un virspusi izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz 3 stundām, vai līdz šokolāde ir sastingusi. Sagriež gabaliņos.

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Cepumi, Kondensētais piens, Rieksti, Smilšu cepumi, Šokolāde, Sviests

« Mango saldējuma kūka
Gaļas bumbiņas ar olu nūdelēm »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in