Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kanēļmaizītes ar ievārījumu

16 marta, 2020 Leave a Comment

Rauga mīklas smalkmaizītes ir ļoti pateicīgas gatavošanai “mājas dienās”. Tad ir laiks būt klāt mīklai tās rūgšanas dažādos posmos un izbaudīt procesu bez steigas. Šī recepte ir nākusi no bloga “Healthy Little Cravings”. Maizīšu pildījuma pamatā ir ievārījums un malts kanēlis. Man ļoti patīk arī malts kardamons, tādēļ pievienoju arī to. Ievārījumu vari izvēlēties pēc sirds patikas, bet vēlams ar nelielu skābumiņu. Pārkaisīju maizītes ar zaļajām pistācijām, bet tāpat derēs arī citi sasmalcināti rieksti vai sēkliņas.   

Izejvielas (16 smalkmaizītēm):

Mīklai:

  • 90 grami silta (nevis karsta) piena
  • 5 grami sausā rauga
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ola istabas temperatūrā (ja ola ir no ledusskapja, to uz 10 minūtēm ieliek ļoti siltā ūdenī)
  • 270 grami miltu plus nedaudz virsmas pārkaisīšanai
  • 30 grami neitrālas garšas eļļas
  • 1 ēdamkarote ūdens istabas temperatūrā 
  • 20 grami cukura 
  • 5 grami sāls 
  • eļļa bļodas iesmērēšanai

Pildījumam: 

  • 170 grami ievārījuma (es liku brūkleņu ievārījumu)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 tējkarotes malta kanēļa 
  • Ja vēlies – puse tējkarotes malta kardamona 

Pārkaisīšanai:

  • 20 grami zaļās pistācijas, smalki sakapātas (vai citi rieksti)

Pārsmērēšanai: 

  • 1 viegli sakulta ola 

Gatavošana:

Gatavo mīklu: 

  1. Virtuves kombainā (vai vidēja izmēra bļodā, ja kombainu neizmanto) sajauc kopā silto pienu, raugu, cukuru un ieslēdz kombainu uz zemu ātrumu. Pievieno olu un vairākos piegājienos pievieno arī miltus (maisīšanu var darīt arī ar rokām). Pievieno eļļu un ūdeni, turpina maisīt. Beigās piever cukuru un sāli. Ar mīcīšanas uzgali mīca mīklu 5-10 minūtes, līdz tā kļuvusi viendabīga un elastīga. Mīcīt var arī ar rokām.
  2. Mīklas raudzējamo bļodu iesmērē ar eļļu. No mīklas izveido apaļu bumbu, liek bļodā. Apveļ otrādi, lai mīklas augšpuse būtu noklāta ar eļļu. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti vai pārtikas plēvi. Liek siltumā uzrūgt aptuveni 2 stundas vai līdz mīkla pēc apjoma ir dubultojusies (es mīklu raudzēju cepeškrāsnī, kas ieslēgta uz 30 grādiem). 

Sagatavo pildījumu:

Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa mazā bļodiņā, līdz veidojas viendabīga masa.

Gatavo maizītes:

  1. Ar miltiem viegli apkaisa darba virsmu. Mīklu izveļ no bļodas un ar mīklas rulli izrullē 40 x 50 cm lielu taisnstūri. Vienmērīgā kārtā pa virsu liek sagatavoto pildījumu. Mīklu pārloka gareniski uz pusēm. Ar asu nazi vai picas griežamo mīklu sagriež 16 sloksnītēs. Tālāk katru sloksnīti savirpina ap savu asi (kā ŠAJĀ VIDEO). Pēc tam no savirpinātās sloksnītes veido apaļu maizīti (no centra uz āru). 
  2. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Vienādos attālumos vienu no otras liek apaļās maizītes. Siltā vietā uzraudzē vēl 30 minūtes. 
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. 
  4. Maizītes pārsmērē ar sakulto olu, pārkaisa ar pistācijām. Cep 15 minūtes. Atdzesē un bauda. 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Ievārījumi, Kanēļmaizītes, Kardamons, Maizītes, Malts kanēlis, Pistācijas, Smalkmaizītes, Zviedrijas virtuve

« Bezē bučiņas
Pildīti mini ‘kruasāni’ »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...