Rauga mīklas smalkmaizītes ir ļoti pateicīgas gatavošanai “mājas dienās”. Tad ir laiks būt klāt mīklai tās rūgšanas dažādos posmos un izbaudīt procesu bez steigas. Šī recepte ir nākusi no bloga “Healthy Little Cravings”. Maizīšu pildījuma pamatā ir ievārījums un malts kanēlis. Man ļoti patīk arī malts kardamons, tādēļ pievienoju arī to. Ievārījumu vari izvēlēties pēc sirds patikas, bet vēlams ar nelielu skābumiņu. Pārkaisīju maizītes ar zaļajām pistācijām, bet tāpat derēs arī citi sasmalcināti rieksti vai sēkliņas.
Izejvielas (16 smalkmaizītēm):
- 90 grami silta (nevis karsta) piena
- 5 grami sausā rauga
- 1 tējkarote cukura
- 1 ola istabas temperatūrā (ja ola ir no ledusskapja, to uz 10 minūtēm ieliek ļoti siltā ūdenī)
- 270 grami miltu plus nedaudz virsmas pārkaisīšanai
- 30 grami neitrālas garšas eļļas
- 1 ēdamkarote ūdens istabas temperatūrā
- 20 grami cukura
- 5 grami sāls
- eļļa bļodas iesmērēšanai
Pildījumam:
- 170 grami ievārījuma (es liku brūkleņu ievārījumu)
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- Ja vēlies – puse tējkarotes malta kardamona
Pārkaisīšanai:
- 20 grami zaļās pistācijas, smalki sakapātas (vai citi rieksti)
Pārsmērēšanai:
- 1 viegli sakulta ola
Gatavošana:
Gatavo mīklu:
- Virtuves kombainā (vai vidēja izmēra bļodā, ja kombainu neizmanto) sajauc kopā silto pienu, raugu, cukuru un ieslēdz kombainu uz zemu ātrumu. Pievieno olu un vairākos piegājienos pievieno arī miltus (maisīšanu var darīt arī ar rokām). Pievieno eļļu un ūdeni, turpina maisīt. Beigās piever cukuru un sāli. Ar mīcīšanas uzgali mīca mīklu 5-10 minūtes, līdz tā kļuvusi viendabīga un elastīga. Mīcīt var arī ar rokām.
- Mīklas raudzējamo bļodu iesmērē ar eļļu. No mīklas izveido apaļu bumbu, liek bļodā. Apveļ otrādi, lai mīklas augšpuse būtu noklāta ar eļļu. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti vai pārtikas plēvi. Liek siltumā uzrūgt aptuveni 2 stundas vai līdz mīkla pēc apjoma ir dubultojusies (es mīklu raudzēju cepeškrāsnī, kas ieslēgta uz 30 grādiem).
Sagatavo pildījumu:
Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa mazā bļodiņā, līdz veidojas viendabīga masa.
Gatavo maizītes:
- Ar miltiem viegli apkaisa darba virsmu. Mīklu izveļ no bļodas un ar mīklas rulli izrullē 40 x 50 cm lielu taisnstūri. Vienmērīgā kārtā pa virsu liek sagatavoto pildījumu. Mīklu pārloka gareniski uz pusēm. Ar asu nazi vai picas griežamo mīklu sagriež 16 sloksnītēs. Tālāk katru sloksnīti savirpina ap savu asi (kā ŠAJĀ VIDEO). Pēc tam no savirpinātās sloksnītes veido apaļu maizīti (no centra uz āru).
- Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Vienādos attālumos vienu no otras liek apaļās maizītes. Siltā vietā uzraudzē vēl 30 minūtes.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Maizītes pārsmērē ar sakulto olu, pārkaisa ar pistācijām. Cep 15 minūtes. Atdzesē un bauda.
Atbildēt