Uzreiz minēšu to, ka šie nav tradicionālie kruasāni, kādus esam pieraduši baudīt no laminētās mīklas (tāpēc vārdu ‘kruasāni’ liku pēdiņās). Šoreiz izvēlējos gatavot pavisam ātru un vienkāršu pīrādziņu recepti – to pildījumā var likt gan nutellu, gan ievārījumu, šokolādi un vārītu kondensēto pienu (kā fotogrāfijās pie šīs receptes). No minētā daudzuma sanāk 48 mini kruasāni.
Gatavo mīklu sadala sešās daļās un saveļ bumbā. Es visas sešas bumbas saliku uz šķīvja, un notinu ar pārtikas plēvi. Cepu divas bumbas dienā, tādējādi no minētā izejvielu daudzuma sanāca svaigi pīrādzīni trīs dienas pēc kārtas.
- 200 grami sviesta istabas temperatūrā
- 1 ēdamkarote cukura
- 200 grami skābā krējuma vai grieķu jogurta
- 1 ola
- 400-450 grami miltu plus nedaudz miltu virsmas pārkaisīšanai
- puse tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- pildījums – viena mazā bundžiņa vārīta iebiezinātā piena (varianti: nutella, ievārījums, šokolāde)
- 100 ml piens vai ūdens
- cukurs kruasānu pārbēršanai
Gatavošana:
- Sviestu sakuļ kopā ar karoti cukura viendabīgā masā. Pievieno krējumu (vai jogurtu) un olu, kārtīgi samaisa.
- Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un sāli, pievieno sviesta masai. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīklai jābūt mīkstai, jāsaveļas bumbā, bet tā nedrīkst lipt pie rokām (ja līp, tad pievieno vēl nedaudz miltus).
- Gatavo mīklu sadala 6 vienādās daļās, kuras saliek uz šķīvja un nosedz ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
- Vienu bumbiņu izņem no ledusskapja, liek uz miltiem izbārstītās virsmas un izrullē apaļā formā 2 mm biezumā. Sagriež 8 vienādos trijstūros (skat. foto).
- Katra trijstūra platākajā galā liek karoti pildījuma un, sekojot norādēm video, sarullē kruasānu. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Uz vienas pannas var salikt 16 kruasānus (pagatavotus no divām mīklas bumbām). Pārsmērē ar pienu vai ūdeni un pārkaisa ar cukuru.
- Cep 180 grādos 30 minūtes.
Dārta says
Vai kā pildījumu varētu likt arī sieru?