Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Olas skotu gaumē

10 aprīļa, 2020 Leave a Comment

Kad apnikušas vienkārši vārītas olas, vari pagatavot no mīksti vārītām olām kreptīgu otro ēdienu, ietinot olas maltās gaļas “mētelītī”. Šādi pagatavotas olas būs forša Lieldienu galda sastāvdaļa, kā arī tās droši vari ņemt līdzi piknikā!  

Izejvielas (6 olām):

  • 8 lauku vistu olas
  • 500 grami maltās gaļas (vislabāk – jaukta liellopa gaļa un cūkgaļa vienādās daļās)
  • 1 olas baltums
  • 1 tējkarote kaltētas salvijas
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • šķipsna sāls
  • puse tējkarotes maltu melno piparu 
  • 4 ēdamkarotes Dobeles dzirnavnieka kviešu miltu “Ekstra” 
  • 150 grami rīvmaizes (vai japāņu panko rīvmaizes, kura ir kraukšķīgāka)
  • eļļa fritēšanai 

Gatavošana:

  • Katlā uzvāra ūdeni un sešas no olām vāra 6-7 minūtes, līdz dzeltenums iekšā ir vēl nedaudz mīksts. Olas liek zem tekoša auksta ūdens, lai atdziest. Noņem čaumalas un noliek malā.
  • Bļodā liek malto gaļu, olas baltumu, salviju, timiānu, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
  • Iegūto masu sadala 6 daļās. Katru no tām izveido plānā, plakanā aplī tā, lai tajā varētu “ietīt” olu. Ietin olu tā, lai tā būtu pilnībā nosegta un gaļas kārtiņa apkārt tai būtu pēc iespējas vienādā biezumā. Procesu atkārto ar pārejām piecām olām. 
  • Divas atlikušās olas viegli sakuļ. Katru no gaļā ietītajām olām apvārta miltos, tad sakultajā olā, tad atkal miltos un olā, un tad – rīvmaizē. Fritē kopā pa divām eļļā, kas uzkarsēta līdz 170 grādiem, līdz ola kļuvusi skaisti zeltaini brūna – aptuveni 4-5 minūtes.
  • Kamēr ola fritējas, to ar metāla karoti pagroza, lai cepšanās notiktu vienmērīgi. Ar caurumotu karoti gatavās olas izņem un noliek uz divās kārtās salocīta papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  • Lieki nekavējoties, olas pasniedz pārgrieztas uz pusēm.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles Dzirnavnieku”


Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Britu ēdiens, Dobeles dzirnavnieks, Lieldienu ēdiens, Malta gaļa, Olas, Piknikam, Rīvmaize, Salvija, Timiāns

« Lieldienu zaļā kūka
“Babka” ar kanēļa pildījumu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...