Klāt pirmssvētku nedēļa un ir īstais brīdis domāt to, kā svinēt un, protams, ko gatavot svētku galdam! Kopā ar a/s “Smiltenes piens” esam sagatavojusi recepti zaļajai kūkai, kuras skaisti košā krāsa ir panākta bez makslīgām krāsvielām un kuras gatavošanā noteikti varat iesaistīt arī bērnus.
Kūkas augšējā kārta atgādina sūnu klājumu mežā un krāsainās Lieldienu oliņas kontrastā veido dekoru, kas greznos ikdienu svētku galdu.
Pildījumā kūkai liku “Smiltenes piena” krēmsiera un saldā krējuma krēmu, papildinot to ar vaniļu un citrona miziņu. Vai zināji, ka “Smiltenes piens” ir viens no senākajiem Latvijas piena un piena produktu ražotājiem? Tam ir vairāk kā 100 gadus sena vēsture. Mūsdienās Smiltene ir trešais lielākais siera ražotājs un vienīgais uzņēmums, kurā top ekskluzīvais “Latvijas siers”. Veselīga dzīvesveida cienītāji noteikti pazīst arī tik populāro “Piena spēku” – dabisku olbaltumvielu avotu, kuru ikdienā lieto gan profesionāli sportisti, gan tie, kuriem ir svarīgi ievērot sabalansētu diētu.
“Smiltenes piena” produkcija nopērkama Latvijas labākajos veikalos.
Priecīgas Lieldienas!
RECEPTE:
Izejvielas:
Biskvītam:
- 200 grami svaigu vai saldētu spinātu
- 3 olas istabas temperatūrā
- 160 grami cukura
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- puse tējkarote sāls
- 160 ml augu eļļas istabas temperatūrā
- 260 grami miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- 300 grami “Smiltenes piena” krēmsiera
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 240 grami auksta “Smiltenes piena” saldā krējuma
- rīvēta miziņa no viena citrona
- 3-4 kivi, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
Dekorēšanai:
- Lieldienu šokolādes vai citas ēdamas krāsainas oliņas
Gatavošana:
Pagatavo biskvītu:
- Ja izmanto svaigus spinātus, tos liek katlā un maisot karsē, līdz spinātu saplok. Spinātus pārliek šaurā un augstā traukā, sablenderē ar rokas blenderi pilnīgi viendabīgā masā. Ja nepieciešams, blendēšanas laikā pievieno karoti ūdens.
- Ja izmanto saldētus spinātus, tos pilnībā atlaidina un liek šaurā un augstā traukā, sablenderē ar rokas blenderi pilnīgi viendabīgā masā.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj taisnstūrveida cepamo formu 20 x 30 cm izmērā.
- Olas liek virtuves kombaina traukā vai palielā bļodā, ja izmanto rokas mikseri. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto 5-7 minūtes, līdz masa palielinās apjomā vairākas reizes. Pievieno eļļu – pakāpeniski, pa vienai tējkarotei, turpinot putot.
- Mīklā iemaisa sablanderētos spinātus.
- Miltus sajauc kopā ar sāli un cepamo pulveri. Pieber spinātu mīklai un vēlreiz lēnām un kārtīgi samaisa.
- Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 30 minūtes vai līdz kociņš iznāk no mīklas sauss. Izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes un izņem no cepamās formas. Pilnībā atdzesē.
Pagatavo pildījumu:
- Krēmsieram pievieno cukuru un pūdercukuru. Saputo. Pievieno saldo krējumu un citrona miziņu. Turpina putot, līdz masas apjoms palielinās un sabiezē (jābūt krēmveida konsistencei).
Pagatavo kūku:
- Biskvītam nogriež augšējo trešdaļu un noliek malā. Uz biskvīta pamatnes liek sagatavoto pildījumu, izlīdzina vienmērīgā kārtā. Pa virsu liek kivi šķēlītes.
- Biskvīta augšējo trešdaļu ar pirktiem saplucina mazos gabaliņos. Liek vienmērīgā kārtā pa virsu pildījumam un kivi šķēlītēm. Dekorē ar ēdamām Lieldienu šokolādes vai krāsainām oliņām.
- Kūku līdz pasniegšanai uzglabā vēsā vietā.
Recepte tapusi sadarbībā ar A/S “Smiltenes piens”
Atbildēt