
Izejvielas:
- 100 grami mandeļu skaidiņu
- 2 olas
- 150 grami pūdecukura
- 130 grami mandeļu miltu
- 80 grami miltu
- 1.5 tējkarote cepamā pulvera
- maza šķipsna sāls
- rīvēta miziņa no viena citrona
- sula no puscitrona
- 100 ml neitrālas garšas eļļas
- pūdecukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Mandeļu skaidiņas apcep uz sausas pannas uz vidēji zemas uguns, ik pa laikam apmaisot.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
- Izklāj ar cepamo papīru vai ietauko cepamo formu ar 23 cm diametru.
- Olas saputo ar cukuru, līdz veidojas gaisīga masa. Mazā bļodiņā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu iemaisa olu masā, pievieno citrona miziņu, citrona sulu un eļļu. Maisa, līdz iegūta viendabīga masa.
- Mīklu lej sagatavotajā formā un pārkaisa ar apceptajām mandeļu skaidiņām. Cep krāsnī 25 minūtes.
- Ļauj atdzist 10 minūtes, izņem no formas un atdzesē pavisam. Pārkaisa ar pūdecukuru.
Recepte nav atbilstoša 23cm formas traukam – stipri par maz mīklas daudzums, lai sanāktu kūka – plāna pankūka. Lūdzu, pārskatiet recepti
Jāni, šajā receptē ir ļoti svarīgi kārtīgi uzputot olas ar cukuru – tieši tas kūkai dod apjomu un piepilda formu.