Vienkārša kūka no sastāvdaļām, kas pieejamas katrā virtuvē. Kūka garšīga gan silta, gan jau atdzisusi.
Izejvielas:
- 100 grami sviesta
- 3 olas
- 260 grami pilnpiena biezpiena
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- rīvēta miziņa no viena citrona
- 200 grami miltu
- 130 grami cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- puse tējkarotes sāls
- 125 grami aveņu, vislabāk saldētu
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Lai svaigas (nesasaldētas) avenes, iemaisot mīklā, neizjuktu, tās vismaz uz stundu ieteicams ielikt saldētavā.
- Sviestu izkausē un nedaudz atdzsē.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ar cepamo papīru izklāj formu ar 23 cm diametru.
- Ja biezpiens ir graudains, izmanto blenderi, kurā liek kopā un sablenderē viendabīgā masā biezpienu, olas, sviestu, vaniļu un citrona miziņu. Ja blendera nav vai biezpiena konsistence ir pietiekami viendabīga, biezpienu, olas, sviestu, vaniļu un citrona miziņu saputo kopā ar putotāju.
- Bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Iemaisa biezpiena masā. Turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklā iemaisa 2/3 no avenēm.
- Mīklu lej sagatavotajā formā, pa virsu liek atlikušās avenes.
- Cep 45-60 minūtes, līdz kūka vidū ir izcepusies un augšpuse ir zeltaini brūna.
- Atdzesē 10 minūtes, izņem no formas.
Atbildēt