Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mango kūka bez cepšanas

24 augusta, 2020 4 komentāru

Šī kūka ir viegla, ar izteiktu mango garšu. Pamatne – biskvīts. Īpašo garšu šai kūkai dod Alfonso mango biezenis. ‘Alfonso’ ir Indijas mango šķirne, kurai raksturīgi izteikti dzelteni, saldi un aromātiski augļi. Svaigā formātā tie līdz mūsu platuma grādiem nenonāk, tādēļ iesaku izmantot konservētu mango biezeni.

Mango garšas izcelšanai un līdzsvarošanai noteikti jāpievieno arī skāba sula – vislabāk derēs marakujas sula (var iegādāties litra iepakojumā PROMO Cash&Carry vai saldētā formā “Reaton” un “Gastronome” veikalos). Var aizstāt ar laima vai citrona sulu.

Alfonso mango biezeni var iegādāties:

  • interneta veikalā “CESARS”
  • veikalos “Gemoss” 
  • PROMO Cash&Carry
  • REATON (Mc2 veikalā un Reaton bāzē Čiekurkalnā) saldēts ražotāja “Boiron” biezenis 1 kg iepakojumā
  • interneta veikalā “BIDFOOD” (visizdevīgākā cena)
  • neesmu mēģinājusi, bet domāju, ka var izmantot arī lielveikalos nopērkamo “Rūdolfs” mango un kokosa krēmu (tam sastāvā ir arī citas sastāvdaļas, ne tikai mango, tādēļ pēc garšas vajag pielāgot cukura un skābās sulas daudzumu)

Šajā receptē nederēs – konservēts mango šķēlēs (sīrupā), saldēta mango gabaliņi vai svaigs blenderēts mango (ja vien tas nav īstais gatavs ‘Alfonso’ mango).

Izejvielas:

Cepumu pamatnei:

  • 180 grami smilšu cepumu
  • 70 grami izkausēta sviesta

Biskvīta pamatnei: 

  • 2 olas
  • 80 grami cukura
  • 30 grami olīveļļas
  • 50 grami bezpiedevu jogurta
  • ja vēlas – neliela bio citrona miziņa, sarīvēta
  • 60 grami kviešu miltu
  • 30 grami mandeļu miltu (var aizstāt ar parastajiem kviešu miltiem)
  • šķipsna cepamā pulvera

Mango masai:

  • 80 grami cukura
  • 500 grami saldā krējuma
  • 100 ml auksta ūdens
  • 2 ēdamkarotes (20 grami) želatīna
  • 2 ēdamkarotes skābas sulas (citrona, laima, marakujas)
  • 350 grami mango biezeņa

Mango virskārtai:

  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 50 ml auksta ūdens
  • 250 grami (200 ml) mango biezeņa

Gatavošana: 

1.variants – cepumu pamatne:

Sagatavo cepamo formu 23 centimetru diametrā, izklājot tās apakšu un sānus ar cepamo papīru.

Sviestu izkausē un 10 minūtes atdzesē. Cepumus sadrupina vai samaļ smalkās drumstalās, sajauc ar sviestu. Masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina pēc iespējas vienāda kārtā pa visu formas apakšu, viegli piespiežot ar pirkstiem. Ieliek uz pusstundu ledusskapī.

2.variants – biskvīta pamatne:

Olas ar cukuru puto, kamēr iegūta ļoti gaisīga un pēc krāsas gaiša masa.

Olīveļlu sajauc kopā ar jogurtu, pievieno rīvēto citrona miziņu (ja izmanto) un visu kārtīgi samaisa.

Kviešu miltiem pievieno mandeļu miltus un cepamo pulveri, samaisa.

Saputotajās olās iecilā jogurtu ar olīveļļu. Iesijā miltu maisījumu un atkal samaisa.

Mīklu lej kūkas formā ar 23 centimetru diametru un cep 170 grādos 18-20 minūtes (līdz biskvīts vietām sāk kļūt gaiši zeltains). Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Gatavo mango masu: 

Želatīnu ieber mazā katliņā un pielej auksto ūdeni, samaisa un noliek malā uz 15 minūtēm.

Saldo krējumu saputo ar cukuru. Iemaisa mango biezeni un skābo sulu.

Želatīnu mazā katliņā uz zemas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē (bet lieki nekarsē – ņem nost no uguns uzreiz, kā želatīns ir izkusis). Pielej mango masai un samaisa.

Lej pa virsu kūkas pamatnei un liek ledusskapī sastingt (vismaz 3 stundas).

Gatavo mango virskārtu:

Želatīnu ieber mazā katliņā un pielej auksto ūdeni, samaisa un noliek malā uz 15 minūtēm. Mazā katliņā uz zemas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Pielej mango biezenim un samaisa. Kūku izņem no leduksskapja, pārlej ar mango virskārtu un liek atpakaļ ledusskapī vēl uz 3 stundām.

Izņem no ledusskapja, noņem kūkas formas malas un pasniedz.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Biskvīts, Kūka, Kūka bez cepšanas, Mango, Saldais krējums, Želatīns

« Aukstie japāņu nūdeļu salāti (bez glutēna)
Tomātu uzkoda pie gaļas Āzijas gaumē »

Comments

  1. Laura says

    19 marta, 2021 at 21:45

    Labdien, vienreiz gatavoju šo kūku- visiem ļoti garšoja. Tagad domāju par variācijām- Vai saldo krējumu varētu aizstāt ar kokosriekstu pienu?

    Atbildēt
  2. dzhii says

    5 aprīļa, 2021 at 15:53

    Paldies par recepti! Šī nu ies uz recepšu grāmatiņu, jo būs jātaisa vēl :) Bija slinkums taisīt virskārtu, tā vietā uzbēru mellenes.

    Atbildēt
  3. Ilze says

    6 novembra, 2021 at 17:27

    Sirsnīgs paldies par recepti, Linda!
    Brīnišķīga kūka – vienkārši pagatavojama, skaista un ļoooti garšīga. Zem virskārtas vēl uzliku nogatavināta mango šķēlītes, un pamatam izmantoju Selgas cepumus ar kokosriekstiem, kas, manuprāt, lieliski papildināja kūkas tropisko augļu garšu.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      8 novembra, 2021 at 11:22

      Svaigs mango vienmēr ir laba doma! Cik jauki, ka kūka gāja pie sirds, patiesi priecājos!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...