Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tomātu uzkoda pie gaļas Āzijas gaumē

6 septembra, 2020 Leave a Comment

Kad siltumnīcas un virtuves pilnas ar jauno tomātu ražu, jāmeklē jauni veidi, kā tos pagatavot un baudīt tā, lai garšas kārpiņām būtu patīkams pārsteigums – šī ir jauna recepte, kas piemērota pasniegšanai pie grilētas gaļas ēdieniem. 

Tomātiem dabīgi raudzēta sojas mērce piešķir ‘umami’ garšu, padarot mērci īpašu. Marinādes garšu līdzsvaru droši pielāgo savai gaumei – saldāku, asāku, skābāku. Pirms pasniegšanas pievieno sakapātu koriandru (ja tas neiet pie sirds, vari izmantot pētersīļus) un pārkaisi ar sezama sēkliņām. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 


Izejvielas:

  • 1.5 kg tomātu
  • maza buntīte koriandra (kinzas), sakapāta
  • 1 ēdamkarote viegli apceptu balto lobīto sezama sēkliņu

Marināde:

  • 3-5 ķiploku daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
  • 60 ml ‘Kikkoman’ sojas mērces
  • 20 ml rīsu etiķa 
  • 10 ml olīveļļas
  • 10 ml sezama eļļas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsna sāls 
  • S&B Tougarashi – pēc garšas

Gatavošana:

  1. Tomātiem novelk mizu: palielā katlā uzvāra ūdeni. Blakus noliek bļodu ar ledus aukstu ūdeni. Sagatavo tomātus, to augšpusē iegriežot krustiņu. Pa porcijām tomātus uz 10 sekundēm iemērc verdošajā ūdenī, uzreiz pēc tam liekot ledus ūdenī. Notecina lieko ūdeni un novelk miziņu (pēc blanšēšanas tā nāks nost bez problēmām). 
  2. Tomātus izgriež kātiņus, tos sagriež gabaliņos un liek palielā bļodā. 
  3. Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas (izņemot S&B Tougarashi, to pievieno vēlāk pēc garšas asumiņam – sastāvā šim piparu un garšvielu maisījumam ir sarkanie čili pipari, mandarīnu miza, melnā sezama sēklas, baltā sezama sēklas, japāņu pipari, ingvers, zaļā jūras aļģe). Maisa, līdz cukurs ir izkusis.
  4. Mērci pārlej tomātiem, samaisa. 
  5. Pasniedz pie grilētiem gaļas ēdieniem. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman” 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Mērces & dipi, Uzkodas Tagged With: Āzijas virtuve, Kikkoman, Ķiploks, Koriandrs, Sezama eļļa, Sezama sēkliņas, Sojas mērce, Tomāti, Tomātu mērce

« Mango kūka bez cepšanas
Bumbieru un šokolādes kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...