Kad siltumnīcas un virtuves pilnas ar jauno tomātu ražu, jāmeklē jauni veidi, kā tos pagatavot un baudīt tā, lai garšas kārpiņām būtu patīkams pārsteigums – šī ir jauna recepte, kas piemērota pasniegšanai pie grilētas gaļas ēdieniem.
Tomātiem dabīgi raudzēta sojas mērce piešķir ‘umami’ garšu, padarot mērci īpašu. Marinādes garšu līdzsvaru droši pielāgo savai gaumei – saldāku, asāku, skābāku. Pirms pasniegšanas pievieno sakapātu koriandru (ja tas neiet pie sirds, vari izmantot pētersīļus) un pārkaisi ar sezama sēkliņām.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
- 1.5 kg tomātu
- maza buntīte koriandra (kinzas), sakapāta
- 1 ēdamkarote viegli apceptu balto lobīto sezama sēkliņu
Marināde:
- 3-5 ķiploku daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
- 60 ml ‘Kikkoman’ sojas mērces
- 20 ml rīsu etiķa
- 10 ml olīveļļas
- 10 ml sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes cukura
- šķipsna sāls
- S&B Tougarashi – pēc garšas
Gatavošana:
- Tomātiem novelk mizu: palielā katlā uzvāra ūdeni. Blakus noliek bļodu ar ledus aukstu ūdeni. Sagatavo tomātus, to augšpusē iegriežot krustiņu. Pa porcijām tomātus uz 10 sekundēm iemērc verdošajā ūdenī, uzreiz pēc tam liekot ledus ūdenī. Notecina lieko ūdeni un novelk miziņu (pēc blanšēšanas tā nāks nost bez problēmām).
- Tomātus izgriež kātiņus, tos sagriež gabaliņos un liek palielā bļodā.
- Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas (izņemot S&B Tougarashi, to pievieno vēlāk pēc garšas asumiņam – sastāvā šim piparu un garšvielu maisījumam ir sarkanie čili pipari, mandarīnu miza, melnā sezama sēklas, baltā sezama sēklas, japāņu pipari, ingvers, zaļā jūras aļģe). Maisa, līdz cukurs ir izkusis.
- Mērci pārlej tomātiem, samaisa.
- Pasniedz pie grilētiem gaļas ēdieniem.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”
Atbildēt