Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Bumbieru un šokolādes kūka

21 septembra, 2020 Leave a Comment


Šī ir mūsu ģimenes iecienītākā septembra kūka – sulīgs šokolādes biskvīts kombinācijā ar mutē kūstošiem bumbieriem – rudens našķis, kuru var baudīt gan siltu, gan jau atdzisušu. Es izmantoju 3 bumbierus (6 pusītes), bet noteikti vari likt arī vairāk. Mīklu vari likt arī mafinu formiņās, pa vidu tajā liekot bumbiera 1/4 daļu. 

Izejvielas:

  • 100 grami sviesta 
  • 3 olas 
  • 75 grami miltu
  • 50 grami kakao pulvera 
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 130 grami cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura (vai vaniļas esences)
  • šķipsna sāls
  • 125 g skābā krējuma vai bezpiedevu/grieķu jogurta 
  • 70 grami šokolādes, rupji sakapātas 
  • 3-4 bumbieri, nomizoti, bez serdēm un kātiņiem, pārgriezti uz pusēm
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana: 

  1. Ar cepamo papīru izklāj 26 cm diametra cepamo formu (ja nav, var izmantot 23 cm diametra formu, bet tajā bumbierus vairāk nosegs mīkla). 
  2. Sviestu izkausē un atdzesē, lai tas nebūtu karsts. 
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. 
  4. Bļodiņā kopā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri, cukuru, vaniļu un sāli. 
  5. Olas saputo. Pievieno izkausēto sviestu, miltu maisījumu un skābo krējumu (vai jogurtu). Maisa (bet neputo), līdz izveidojas viendabīga masa. Kā pēdējo iemaisa šokolādi. 
  6. Mīklu lej sagatavotajā formā (izskatīsies, ka tās ir maz, bet par to nevajag satraukties – mīkla pacelsies; turklāt ja mīklas būs vairāk, tā “noslīcinās” bumbierus). Bumbieru pusītes liek pa apli, viegli iespiežot mīklā. Cep 40 minūtes. Atdzesē, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru. 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bumbieri, Bumbieru kūka, Kakao pulveris, Kūka, Tumšā šokolāde

« Tomātu uzkoda pie gaļas Āzijas gaumē
Cepumu konfektes (tikai 3 sastāvdaļas) »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...