Visas mums tik pazīstamās garšas – cepumi, biezpiens, marmelāde – nedaudz neparastā formā: konfektēs. Lielisks našķis, ko pagatavot kopā ar bērniem! Mazās rociņas var palīdzēt gan konfekšu veidošanā, gan apviļāšanā šokolādē.
Ja vēlies, cepumu un biezpiena masai vari pievienot dažādas garšas – vaniļu, citrona vai apelsīna miziņu, kakao pulveri. Tāpat konfektes viducī vari likt marmelādes gabaliņu, ogu, ūdenī mērcētus riekstus, augļu vai ogu sukādi – ļauj savai fantāzijai izpausties!
Konfekšu garšas dažādošanai izmanto arī “Selgas” cepumus ar karameļu, riekstu, banānu, iebiezinātā piena un šokolādes garšām.
Glazēšanai es izmantoju izkausētu tumšo un piena šokolādi. Labi derēs arī baltā šokolāde. Ar šokolādi pārklātās bumbiņas vari pārbērt ar dažādiem sakapātiem riekstiem (īpaši skaisti izskatīsies, piemēram, zāļās pistācijas), kūku dekoriem, saldējot žāvētām ogām. Ņemot vērā, ka konfekšu sastāvā ir biezpiens, tās ir jāuzglabā ledusskapī (uzglabāšanas laiks ir 5 dienas noslēgtā traukā).
UZMANĪBU! Ziņa visiem azartiskajiem gardēžiem – līdz 3.novembrim iegādājies jebkuru no “Selgas” zīmola produktiem un reģistrē pirkuma čeku LOTERIJAS MĀJAS LAPĀ (reģistrēties vari vairākkārt)! Šīs loterijas balvu fonds ir 7000 EUR un tev ir iespēja laimēt kādu no naudas balvām katru dienu. Veiksmi!
Izejvielas (20 trifelēm):
- 360 grami “Selgas” cepumu
- 200 grami biezpiena vai rikotas (vislabāk izmantot biezpienu plakanajās paciņās; parasto biezpienu pirms izmantošanas sablenderē)
- 150 grami tumšās šokolādes “Lukss”
- 150 grami piena šokolādes “Ekstra”
- ja vēlies – 100 grami “Gundegas” marmelādes ar citronu garšu
- dekorēšanai – sasmalcināti rieksti, saldējot žāvētas ogas, kūku mazie dekori
Gatavošana:
- “Selgas” cepumus samaļ blenderī vai smalki sadrupina ar mīklas rulli.
- Cepumu masai bļodā pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa tā, lai veidotos viendabīga masa. Tai jāturas kopā, saspiežot starp pirkstiem.
- Ar rokām no biezpiena masas veido apaļas bumbiņas. Ja vēlas, viducī liek gabaliņu marmelādes. Liek uz paplātes nelielos attālumos vienu no otras. Ja konfektes ir mīkstas, tās ieliek uz pusstundu ledusskapī.
- Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē atsevišķi izkausē abas šokolādes.
- Cepumu bumbiņas uzdur katru pēc kārtas uz zobu balstāmā kociņa un izvārta šokolādē tā, lai tās būtu pilnībā noklātas. Ja vēlas, konfektes pārber ar dekoriem.
- Liek aukstumā sastingt vismaz uz 2 stundām.
Recepte tapusi sadarbībā ar zīmolu “Selga”
Atbildēt