Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Japāņu ķirbju zupa

15 oktobra, 2020 Leave a Comment

Katru rudeni no jauna gardēžiem rodas jautājums – kā pagatavot ķirbi jaunā un interesantā veidā? Šoreiz piedāvāju recepti ķirbju zupai japāņu gaumē – īpašo garšu un aromātu tai piešķir sojas mērce, ingvers un miso pasta. Šī zupa ir vegāniska, tajā nav laktozi saturošu produktu. Ja grauzdiņus gatavosi no bezglutēna maizes, tad ēdiens arī nesaturēs glutēnu.

Tekstūrai zupu iesaku pasniegt ar pikantiem graudziņiem – ierasto garšu šajā receptē papildina sezama eļļa un japāņu piparu maisījums.

Iesaku izmantot japāņu jeb ‘kabocha’ ķirbi, kurš no citām šķirnēm atšķiras ar savu izteikti saldeno garšu. Tekstūra tam ir vairāk līdzīga saldajam kartupelim, nevis ierastajam ķirbim. Japānā to izmanto gan zupās, gan gatavojot dārzeņu tempuru. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas (6-8 porcijām):

  • 1 ēdamkarote kokosa eļļas 
  • 2 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 1 liels vai divi mazāki burkāni, nomizoti un sagriezti ripiņās 
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 5 cm garš ingvera saknes gabaliņš, sarīvēts 
  • 1.5 kg ķirbja gabaliņos (bez mizas un sēkliņām), vislabāk – “kabocha” jeb japāņu ķirbis
  • 50 grami gaišās miso pastas 
  • 700-1000 ml dārzeņu buljona
  • 400 ml kokosriekstu piena 
  • 2 ēdamkarotes Kikkoman dabiski raudzētas sojas mērces bez glutēna ‘tamari’
  • sāls pēc garšas 

Grauzdiņiem:

  • 6 maizes šķēlēs, bez garozas
  • 1-2 ēdamkarotes sezama eļļas 
  • japāņu piparu maisījums “Shichimi Touragashi” pēc garšas (es pievienoju 1.5 ēdamkaroti asākiem grauzdiņiem)

Gatavošana: 

  1. Lielā katlā izkausē kokosa eļļu un apcep tajā sīpolu gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl minūti. Pievieno burkānus un ingveru, samaisa.
  2. Pievieno ķirbji. Pārlej visu katla saturu ar buljonu un sojas mērci tā, lai ķirbja gabali būtu nosegti. Uzvāra. Samazina uguni, uzliek vāku un sautē, līdz ķirbis mīksts (20-30 minūtes). 
  3. Katla saturam pievieno miso pastu un kokosriekstu pienu. Visu sablenderē, izmantojot rokas blenderi vai blenderi ar krūzi. 
  4. Maizi viegli apcep (var izmantot pannu, cepeškrāsni vai tosteri), ar otiņu pārsmērē ar sezama eļļu. Sagriež gabaliņos un pārkaisa ar piparu maisījumu. 
  5. Zupu salej bļodiņās, pa virsu kārto grauzdiņus. 


Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Zupas Tagged With: Buljons, Grauzdiņi, Ingvera sakne, Kikkoman, Ķirbis, Ķirbju zupa, Kokosriekstu piens, Miso pasta, Sezama eļļa, Sojas mērce, Tamari mērce

« Cepumu konfektes (tikai 3 sastāvdaļas)
Ķirbja sautējums ar pupiņām meksikāņu gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...