Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķirbja sautējums ar pupiņām meksikāņu gaumē

October 26, 2020 Leave a Comment

Oktobris ir rudens dārzeņu ražas laiks! Tagad teju ikvienā virtuvē gozējas vietējie ķirbji visās saules nokrāsās – tāpēc šoreiz recepte ļoti sātīgam un aromātiskam sautējumam, ko Dienvidamerikā pazīst ar nosaukumu “chili con carne”. 

Klasiskajām sastāvdaļām – liellopa gaļai, tomātu mērce un pupiņām – klāt liekam ķirbi. Tas padarīs šo sautējumu uzturvērtības ziņā bagātāku un garšas ziņā – interesantāku. 

Lieliski ir tas, ka ķirbja sautējums ir izcili piemērots lielākas ģimenes vai talcinieku bariņa pabarošanai – to var sagatavot iepriekšējā dienā, jo čili ir viens no ēdieniem, kas garšo labāk arī vēlāk, kad garšas ir vēl vairāk “sadraudzējušās”. To var atkārtoti sildīt (piemēram, liekot to pusdienu kastītē) un arī saldēt, ja ir tāda nepieciešamība. 

Piedevas pasniedzot variē pēc savas gaumes – es izvēlējos vienkārši vārītus rīsus un zaļumus, tu vari savu porciju papildināt ar avokado, grieķu jogurta karoti, rīvētu sieru vai kraukšķīgiem kukurūzas čipsiem. Veģetārieši un vegāni nepievieno gaļu un ūdeni aizvieto ar dārzeņu buljonu.

Izejvielas (10-12 porcijām):

  • 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • 900 g maltas liellopa gaļas
  • 1 kg nomizota ķirbja gabaliņu (aptuveni 1.5 kg ķirbja šķēle)
  • 2 burciņas “Spilvas” saldā tomātu mērce
  • 2 burciņas “Spilvas” pupiņu meksikāņu gaumē 
  • 1 tējkarote “Latplanta” maltā kanēļa
  • 1 paciņa “Latplanta” drupinātu ķiploku 
  • 1-2 glāzes ūdens 
  • sāls pēc garšas 
  • pasniegšanai – vārīti rīsi un zaļumi  

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā lielā katlā cep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. 
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep gaļu kopā ar kanēli un drupinātiem ķiplokiem, lielākos gaļas gabalus saspaidot ar koka lāpstiņu. 
  3. Pievieno šķipsnu sāls. Pannas saturu pievieno katla saturam. 
  4. Katlam pievieno ķirbja gabalus, tomātu mērci, pupiņas un vienu glāzi ūdens. Samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni (konsistencei jābūt kā ļoti biezai zupai vai vidēji šķidram sautējumam – daļa ūdens iztvaikos sautēšanas procesā). Pievieno sāli pēc garšas. 
  5. Katla saturu sautē, ik pa laikam apmainot, vidēji 20-30 minūtes vai līdz ķirbja gabaliņi ir kļuvuši mīksti, bet nav izjukuši. Pievieno pupiņas, samaisa un vēlreiz visu uzkarsē.
  6. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un zaļumiem. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Spilva” un “Latplanta” 

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Kanēlis, Ķirbis, Malta liellopa gaļa, Meksikas virtuve, Orkla, Sarkanās pupiņas, Spilva, Tomātu mērce

« Japāņu ķirbju zupa
Tumšās šokolādes panna cotta »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in