Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vista kokospienā un ‘terijaki’ mērcē

December 3, 2020 Leave a Comment

Šī recepte ir tāds kā “fusion” starp taizemes un japāņu virtuvēm – vistu marinēju kokospienā, kuram pievienots japāņu čili maisījums un nedaudz rīsu etiķa. 

Vistas glazēšanai izmantoju “Kikkoman” terijaki marinādi – tā ir pagatavota pēc autentiskas japāņu receptes, no dabiski raudzētas sojas mērces, vīna un īpaši izvēlētām garšvielām. “Teri” tulkojumā no japāņu valodas nozīmē “glazēts/ar spīdumu”, “yaki” – grilēts/cepts. Marinādes sastāvā esošais cukurs gatavošanas procesā ēdienam piedod glazējumu – lai vēl vairāk izceltu tās īpašības, es izvēlējos pievienot cukuru un visu nedaudz reducēt. Rezultātā ieguvu vēl saldāku un “lipīgāku” glazūru, kas lieliski papildināja cepto vistas fileju. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 


Izejvielas:

  • 4 vistas filejas

Vistas marinādei:

  • 250 ml kokosriekstu piena 
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” suši rīsu etiķa 
  • 1 ēdamkarote rīvētas ingvera saknes
  • šķipsna sāls 
  • 1 ēdamkarote japāņu piparu maisījuma “Shichimi Touragashi” (vai 1 tējkarote čili pārslu)

Vistas glazēšanai:

  • 100 ml “Kikkoman” terijaki marinādes 
  • 50 grami cukura 

Pasniegšanai:

  • vārīti brūnie rīsi
  • ceptas cukīni šķēles 

Gatavošana:

  1. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā viendabīgā masā. Vistas filejas liek traukā (ar vāku), pārlej ar marinādi, liek vēsumā marinēties uz 1-2 stundām. 
  2. Filejas izņem no ledusskapja. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Filejas liek karstumizturīgā pannā un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes, līdz tās ir gatavas. Izņem no krāsns un ‘atpūtina’ 7-10 minūtes. Kamēr vista cepas, gatavo glazūru. Otrs variants ir vistas fileju un cukīni šķēles grillēt. 
  3. Mazā katliņā lej terijaki marinādi un pieber cukuru (izejveilu daudzumu var dubultot). Lēnām uzkarsē, nepārtraukti maisot. Turpina karsēt un maisīt aptuveni 5 minūtes, līdz katliņa saturs nedaudz sabiezē. 
  4. Uzvāra brūnos rīsus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Cukīni sagriež pabiezās šķēlēs, pārskala ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Cep uz grila vai cepeškrāsnī, līdz ‘al dente’. 
  5. Vistas filejas sagriež šķēlēs, liek uz šķīvja un pārmērē ar terijaki glazūru. Pasniedz kopā ar rīsiem un sarullētām cukīni šķēlēm. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”

 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Brūnie rīsi, Cukīni, Ingvera sakne, Japānas virtuve, Kikkoman, Kokosriekstu piens, Sojas mērce, Terijaki mrce

« Mandeļu piparkūkas
Biezpiena kūka ar piparkūkām »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND