Tuvojoties Valentīna dienai, nereti pierādās teiciens, ka mīlestība iet caur vēderu. Mīlestību vēlamies tik skaisti nosvinēt ne tikai ar kopā būšanu, bet arī ar klātu galdu, ziediem vāzē un dzirkstošo vīnu glāzēs. Šogad īpaši mums pietrūkst īpašu brīžu ikdienas rutīnā, tādēļ – kādēļ gan neiepriecināt sevi ar ko neierastu un acīm, un vēderam baudāmu.
Cepts fetas siers ir lielisks – patīkams balanss gan tekstūrā, gan garšās. Pēc 15 krāsnī pavadītām minūtēm šīs siers kļūst mīkstāks un pārvēršas par izcilu piedevu pie vīna un uzkodām. Es fetas sieram blakus liku ķiršu tomātiņus un olīvas, bet tu vari papildinājumus izvēlēties pēc savas gaumes. Galvenais ir pāri visam pārslacīt labas kvalitātes olīveļļu un savas mīļākās garšvielas un garšaugus.
Īpašs knifiņš – “uzsēdini” fetas gabalu uz rozmarīna vai timiāna zariņiem – cepoties siers sasūksies ar patīkamu garšu un aromātu!
Izejvielas:
- 200 grami fetas siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- garšvielas un garšaugi pēc izvēles: pāris rozmarīna zariņi, šķipsniņa no – saldās paprikas pulvera, čili pārslām, kaltētas raudenes (oregano)
Piedevas:
- 150 grami ķiršu tomātu
- 10 olīvas
- 10 lielās kaperogas
- sausmaizītes, plāni griezta tostēta maizīte
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Mazā trauciņā samaisa olīveļļu kopā ar sausajām garšvielām.
- Karstumizturīga trauka vidū liek pāris rozmazīna zariņus, tiem pa virsu liek fetas gabalu. Fetai pāri lej olīveļļu ar garšvielām. Apkārt liek tomātus un olīvas.
- Fetu cep krāsnī 10-15 minūtes, līdz tā ir kļuvusi krietni mīkstāka.
- Izņem no krāsns un pasniedz. Var papildināt ar kaperiem un maizīti.
Atbildēt