Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Nautimus”
Tuvojoties Valentīna dienai, nereti pierādās teiciens, ka mīlestība iet caur vēderu. Mīlestību vēlamies tik skaisti nosvinēt ne tikai ar kopā būšanu, bet arī ar klātu galdu, ziediem vāzē un dzirkstošo vīnu glāzēs. Šogad īpaši mums pietrūkst īpašu brīžu ikdienas rutīnā, tādēļ – kādēļ gan neiepriecināt sevi ar ko neierastu un acīm, un vēderam baudāmu.
Cepts fetas siers ir lielisks – patīkams balanss gan tekstūrā, gan garšās. Pēc 15 krāsnī pavadītām minūtēm šīs siers kļūst mīkstāks un pārvēršas par izcilu piedevu pie vīna un uzkodām. Es fetas sieram blakus liku ķiršu tomātiņus un olīvas, bet tu vari papildinājumus izvēlēties pēc savas gaumes. Galvenais ir pāri visam pārslacīt labas kvalitātes olīveļļu un savas mīļākās garšvielas un garšaugus.
Īpašs knifiņš – “uzsēdini” fetas gabalu uz rozmarīna vai timiāna zariņiem – cepoties siers sasūksies ar patīkamu garšu un aromātu!
Pasniegšanai ar šo ēdienu harmoniski piestāvēs itāļu dzirkstošais vīns “prosecco” no ‘Casa Canevel’ vīnu kolekcijas. Šī vīndarītava ir vēsturiski atpazīstama ar augstvērtīgiem Valdobbiadene dzirkstošajiem vīniem, turklāt tā atrodas prosecco gatavošanas vēsturiskajā centrā. Šis vīns ir pussausais, ar maigiem patīkamiem burbulīšiem, tam piemīt atsvaidzinošs gaišo ziedu un augļu aromāts. Izcils aperitīvs!
‘Casa Canevel’ prosecco izvēlējos no īpašās “Nautimus” vīnu kolekcijas – “NAUTIMUS” ir īpaši veidots vīnu projekts, kas apvieno starptautiski apbalvotus vīnus no dažādiem vīndarīšanas reģioniem visā pasaulē. Veikalu plauktos tos atpazīsi pēc apaļās violetās uzlīmes – tas ir kvalitātes garants, kam vari uzticēties un kas arī tīri praktiski atvieglos tavu izvēli: vienalga, vai meklē vīnu ballītei ar draugiem, romantiskām vakariņām divatā vai glāzi baudīšanai vienatnē pēc aizņemtas darba nedēļas.
Nautimus mājas lapā iespējams izmantot speciālo vīnu atlases rīku, kas palīdzēs atrast vīnu tieši tavām iecerēm un gaumei: atkarībā no plānotās maltītes, atzīmē sev mīļākās garšas un vīna tipu, (ja zini – pat vīnogu šķirni) – tas atvieglos tavu izvēli pie veikala plaukta. Un kas nav mazsvarīgi – “Nautimus” uzlīme uz vīna pudeles norāda uz kvalitātes un pieejamas cenas kombināciju.
- 200 grami fetas siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- garšvielas un garšaugi pēc izvēles: pāris rozmarīna zariņi, šķipsniņa no – saldās paprikas pulvera, čili pārslām, kaltētas raudenes (oregano)
Piedevas:
- 150 grami ķiršu tomātu
- 10 olīvas
- 10 lielās kaperogas
- sausmaizītes, plāni griezta tostēta maizīte
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Mazā trauciņā samaisa olīveļļu kopā ar sausajām garšvielām.
- Karstumizturīga trauka vidū liek pāris rozmazīna zariņus, tiem pa virsu liek fetas gabalu. Fetai pāri lej olīveļļu ar garšvielām. Apkārt liek tomātus un olīvas.
- Fetu cep krāsnī 10-15 minūtes, līdz tā ir kļuvusi krietni mīkstāka.
- Izņem no krāsns un pasniedz. Var papildināt ar kaperiem un maizīti.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Atbildēt