Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grilēta vasaras vista

augusts 17, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Nautimus”

Tuvojoties vasaras izskaņai, vēl varam paspēt izbaudīt gan grilēšanas sezonas iespējas, gan visu to, kas izaudzis dārzos un tīrumos. Šī recepte apvieno sevī gan sulīgu uz grila gatavotu vistas fileju, gan dārzeņus, kas to harmoniski papildina. 

Pasniegšanas veids uz liela šķīvja vai paplātes ir ļoti piemērots saviesīgām maltītēm – katrs var izvēlēties sev tīkamākās piedevas un nav nepieciešami daudzi mazāki šķīvji un bļodiņas. Kā variants – vistas filejas pirms celšanas galdā sagriež šķēlītēs, tad katrs var izvēlēties tik, cik vēlas. 

Arī dārzeņus vari izvēlēties, kādi patīk un ir pieejami – lieliski piestāvēs grilēts un mazos rullīšos pasniegts cukīni, artišoki eļļā, mazi jaunie kartupelīši utt. Variantu ir bezgala daudz. Klāt var pasniegt klasisku vinegreta mērci vai garšaugu pesto. 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

🖍🖍 Augusta dzestrākie vakari sauc pēc patīkama sarkanvīna – šoreiz grilētai vistai klāt pasniedzu “Le Grand Noir” vīndarītavas Pinot Noir. Šis vīns ir ļoti “sulīgs”, ar aveņu un ķiršu notīm – elegants un maigs sarkanvīns. Tam vīnogas tiek audzētas vēsākajos Francijas dienvidu reģionos – Pirenejos, 400 metrus virs jūras līmeņa. Pinot Noir var baudīt vienu pašu vai pasniegt ar gaļas un zivju ēdieniem. Siltākās dienās var pasniegt viegli atdzesētu (16-18 grādi).  

Šim ēdienam pieskaņotu dzērienu es izvēlējos no @nautimuslv vīnu izlases – “Nautimus” ir  īpaši veidots vīnu projekts, kas apvieno starptautiski apbalvotus vīnus no dažādiem vīndarīšanas reģioniem visā pasaulē. Veikalu plauktos tos atpazīsi pēc apaļās violetās uzlīmes – tas ir kvalitātes garants, kam vari uzticēties un kas arī tīri praktiski atvieglos tavu izvēli: vienalga, vai meklē vīnu ballītei ar draugiem, romantiskām vakariņām divatā vai glāzi baudīšanai vienatnē pēc aizņemtas darba nedēļas. 

Izejvielas 4 personām:

  • 4 vistas filejas
  • 2 kukurūzas vālītes
  • 2 avokado, sagriezts šķēlītēs 
  • 3 saujas rukolas vai salātu lapas
  • 400 grami tomātu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa

Vistas marinādei:

  • 4 ķiploku daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas 
  • 2 ēdamkarotes balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa 
  • 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • 1 tējkarote kaltētu diļļu 
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote sīrupa vai medus 

Gatavošana:

Vistai pievieno visas marinādes sastāvdaļas, samaisa un noliek vēsumā vismaz uz 2 stundām. 

Uzkarsē grilu un liek cepties vistu un kukurūzu. Cep, līdz vistas iekšējā temperatūra sasniedz 75 grādus (aptuveni 15-20 minūtes). Kukurūzu cep 8-10 minūtes, pēc tam ar nazi nogriež ēdamo daļu.  

Uz garena servējamā šķīvja kārto salātu lapas, pa virsu liek cepto vistu, sagrieztu avokado, tomātus un kukurūzu. Pārslaka ar olīveļļu un etiķi. Pasniedz. 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Avokado, Balzamiko etiķis, BBQ, Grila ēdieni, Grila sezonai, Kukurūza, Nautimus, Recepte, Rukola, Sarkanvīna etiķis, Sarkanvīns, Tomāti, Vistas fileja

« Salāti ar jaunajiem kartupeļiem un kūpinātu zivi
Sojas mērcē marinēti dārzeņi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...