Tuvojoties vasaras izskaņai, vēl varam paspēt izbaudīt gan grilēšanas sezonas iespējas, gan visu to, kas izaudzis dārzos un tīrumos. Šī recepte apvieno sevī gan sulīgu uz grila gatavotu vistas fileju, gan dārzeņus, kas to harmoniski papildina.
Pasniegšanas veids uz liela šķīvja vai paplātes ir ļoti piemērots saviesīgām maltītēm – katrs var izvēlēties sev tīkamākās piedevas un nav nepieciešami daudzi mazāki šķīvji un bļodiņas. Kā variants – vistas filejas pirms celšanas galdā sagriež šķēlītēs, tad katrs var izvēlēties tik, cik vēlas.
Arī dārzeņus vari izvēlēties, kādi patīk un ir pieejami – lieliski piestāvēs grilēts un mazos rullīšos pasniegts cukīni, artišoki eļļā, mazi jaunie kartupelīši utt. Variantu ir bezgala daudz. Klāt var pasniegt klasisku vinegreta mērci vai garšaugu pesto.
Izejvielas 4 personām:
- 4 vistas filejas
- 2 kukurūzas vālītes
- 2 avokado, sagriezts šķēlītēs
- 3 saujas rukolas vai salātu lapas
- 400 grami tomātu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
Vistas marinādei:
- 4 ķiploku daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
- 2 ēdamkarotes balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
- 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
- 1 tējkarote kaltētu diļļu
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote sīrupa vai medus
Gatavošana:
Vistai pievieno visas marinādes sastāvdaļas, samaisa un noliek vēsumā vismaz uz 2 stundām.
Uzkarsē grilu un liek cepties vistu un kukurūzu. Cep, līdz vistas iekšējā temperatūra sasniedz 75 grādus (aptuveni 15-20 minūtes). Kukurūzu cep 8-10 minūtes, pēc tam ar nazi nogriež ēdamo daļu.
Uz garena servējamā šķīvja kārto salātu lapas, pa virsu liek cepto vistu, sagrieztu avokado, tomātus un kukurūzu. Pārslaka ar olīveļļu un etiķi. Pasniedz.
Atbildēt