Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sojas mērcē marinēti dārzeņi

3 septembra, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Rudens kā allaž priecē ar krāsainu vietējo dārzeņu ražu. Kā šos dārzeņus interesantāk pagatavot, nezaudējot vitamīnus? Sojas mērces marināde ir izcili vienkārši un ātri pagatavojama, dārzeņi pirms tam nav jānovāra vai citādi termiski jāapstrādā. 

Es dārzeņus parasti pirms marinēšanas sagriežu mazākos gabalos – apmēram kumosa lieluma vai nedaudz lielākus, lai tos būtu ērti pasniegt uzreiz pēc izņemšanas no marinādes. Marinēšanai izvēlos kraukšķīgus un svaigus dārzeņus – pupiņas, redīsus, gurķus, papriku, ziedkāpostu, sparģeļus, selerijas kātus. 

Sojas mērci kā vienmēr izvēlos “KIKKOMAN” – tieši dabīgi raudzētas sojas mērces garša kopā ar etiķi dārzeņiem dos to īpašo garšu un aromātu. Šoreiz izmantoju bezglutēna sojas mērci “Tamari” – tā ir tikai un vienīgi Japānai raksturīga sojas mērce, kuru tradicionāli ražo no miso pastas blakus produktiem. Ražošanas procesā netiek izmantoti kvieši, kas ir neatņemama tradicionālās sojas mērces sastāvdaļa. Līdz ar to šī mērce ir piemērota lietošanai uzturā arī tiem cilvēkiem, kuri izvairās no glutēnu saturošiem produktiem.

Pikantākai garšai marinēšanas procesā var pievienot svaigu vai kaltētu čili, sezama eļļu, smalkos slamiņos sagrieztu svaigu ingveru. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 1 kg dažādu dārzeņu – es izmantoju papriku, ziedkāpostu, balto redīsu jeb “daikonu”, pupiņu pākstis

Marinādei:

  • 200 ml ūdens 
  • 200 ml “Kikkoman” sojas mērces ‘Tamari’
  • 100 grami cukura
  • 1 ēdamkarote sāls (vai pēc garšas) 
  • 200 ml etiķa (vislabāk rīsu etiķa) 

Gatavošana:

  1. Dārzeņus nomazgā un sagriež gabalos – tā, lai tie būtu piemēroti marinēšanas traukam(-iem). Katru dārzeņu veidu marinē atsevišķā traukā ar vāku (es parasti izvēlos burciņas vai bļodas, kam ir hermētiski noslēgts vāks). Trauku piepilda līdz augšai ar dārzeņu gabaliem. 
  2. Mazā katliņā ielej ūdeni, sojas mērci, pieber cukuru un sāli. Maisot uzkarsē. Pielej etiķi un samaisa. Marinādi pārlej dārzeņiem. Uzskrūvē vāku. Atdzesē istabas temperatūrā. 
  3. Atdzisušus traukus pārliek ledusskapī. Dārzeņi ir gatavi ēšanai pēc 3 stundām. 
  4.  Marinētos dārzeņus var uzglabāt ledusskapī marinādē 3-7 dienas.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman” 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Receptes, Uzkodas Tagged With: Bez glutēna, Cukurs, Etiķis, Kikkoman, Marinādes, Marinējumi, Paprika, Pupiņas, Redīsi, Sojas mērce, Tamari mērce, Ziedkāposts

« Grilēta vasaras vista
Rudens aveņu debesmanna »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...