Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ceptas kāposta šķēles Āzijas gaumē

21 oktobra, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Cepts kāposts ir oriģināls veids, kā pagatavot šo rudens dārzeni. Āzijas izejvielas – sojas mērce un krēmīga sriračas mērce kāpostam dos papildus garšu un padarīs to par lielisku piedevu gan gaļas ēdieniem, gan veģetārām vai vegāniskām maltītēm. 

Ja tu seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces. Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls.

Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem. 

Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī! 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas: 

  • puse lielāka kāposta vai viens vesels mazāks (vidēji 1 kg)
  • 2 ēdamkarotes eļļas 
  • šķipsna sāls 
  • ja vēlies pikanto versiju – Japānas piparu maisījums 
  • 3 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu 
  • 2 ēdamkarotes sriračas ar majonēzi 

Gatavošana: 

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Kāpostu sagriež šķēlēs, kārto pamīšus cepamajā traukā. Pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli, un pikantākai versijai – ja vēlas, arī ar japānas piparu maisījumu.
  3. Liek krāsnī un cep 30-40 minūtes vai līdz kāposts ir mīksts. 
  4. Kāposta šķēles pārlej ar sojas mērci un sriraču ar majonēzi. Pasniedz siltu. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Sacepumi, Uzkodas Tagged With: Kāposti, Kikkoman, Piedevas gaļas ēdieniem, Sojas mērce, Srirača, Vegānisks ēdiens, Veģetāri

« Liellopa gaļas pīrāgs
Lapu kāposts (‘kale’) ar sojas mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...