
Cepts kāposts ir oriģināls veids, kā pagatavot šo rudens dārzeni. Āzijas izejvielas – sojas mērce un krēmīga sriračas mērce kāpostam dos papildus garšu un padarīs to par lielisku piedevu gan gaļas ēdieniem, gan veģetārām vai vegāniskām maltītēm.
Ja tu seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces. Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls.
Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem.
Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī!
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas:
- puse lielāka kāposta vai viens vesels mazāks (vidēji 1 kg)
- 2 ēdamkarotes eļļas
- šķipsna sāls
- ja vēlies pikanto versiju – Japānas piparu maisījums
- 3 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
- 2 ēdamkarotes sriračas ar majonēzi
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Kāpostu sagriež šķēlēs, kārto pamīšus cepamajā traukā. Pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli, un pikantākai versijai – ja vēlas, arī ar japānas piparu maisījumu.
- Liek krāsnī un cep 30-40 minūtes vai līdz kāposts ir mīksts.
- Kāposta šķēles pārlej ar sojas mērci un sriraču ar majonēzi. Pasniedz siltu.

Atbildēt