Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Liellopa gaļas pīrāgs

oktobris 11, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Nautimus”

Šis ēdiens ir kā radīts drēgnām rudens dienām – sildošs, aromātisks un sātīgs. Garšaugi un  buljons dos pīrāgam vēl papildus garšu dimensiju. Saldumam – žāvētas plūmes, kas lieliski sader ar Gruzijas vīnu “Kindzmarauli”. 

Pīrāgu vari gatavot divos piegājienos – pirmajā dienā sagatavojot pildījumu, bet otrajā – to pārklājot ar mīklu un uzsildot. 

🖍🖍 “Marani Kindzmarauli” ir Gruzijas vīns, kuru gatavo no Sapevari šķirnes vīnogām – vīnogas tiek novāktas ar rokām, kad tās ir pilnīgi nogatavojušās. Tam ir tumši sarkana krāsa un patīkama pēcgarša, pasniedz to viegli atdzesētu (14-16 grādu temperatūrā). 

Šim ēdienam pieskaņotu dzērienu es izvēlējos no @nautimuslv vīnu izlases – “Nautimus” ir  īpaši veidots vīnu projekts, kas apvieno starptautiski apbalvotus vīnus no dažādiem vīndarīšanas reģioniem visā pasaulē. Veikalu plauktos tos atpazīsi pēc apaļās violetās uzlīmes – tas ir kvalitātes garants, kam vari uzticēties un kas arī tīri praktiski atvieglos tavu izvēli: vienalga, vai meklē vīnu ballītei ar draugiem, romantiskām vakariņām divatā vai glāzi baudīšanai vienatnē pēc aizņemtas darba nedēļas. 

Nautimus mājas lapā iespējams izmantot speciālo vīnu atlases rīku, kas palīdzēs atrast vīnu tieši tavā iecerēm un gaumei: atkarībā no plānotās maltītes, atzīmē sev mīļākās garšas un vīna tipu, (ja zini – pat vīnogu šķirni) – tas atvieglos tavu izvēli pie veikala plaukta. Un kas nav mazsvarīgi – “Nautimus” uzlīme uz vīna pudeles norāda uz kvalitātes un pieejamas cenas kombināciju. 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 3 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagreiztas gabaliņos
  • 300 grami selerijas kātu, sagriezti gabaliņos
  • 5 burkāni, nomizoti un sagriezti salmiņos
  • 1 kg liellopa šķiņķa vai citas sautējamas liesas gaļas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • sāls pēc garšas 
  • cukurs pēc garšas 
  • 500 ml liellopa buljons
  • 200 grami žāvētu plūmju
  • 100 grami tomātu pastas 
  • maza buntīte svaiga timiāna, salvijas  un rozmarīna (var izmantot kaltētus garšaugus, piemēram, Vidusjūras garšaugu maisījumu)
  • 3 lauru lapas
  • sāls pēc garšas 
  • cukurs pēc garšas 
  • 500-800 ml liellopa buljons
  • 300 grami brūno šampinjonu 
  • 150 grami miltu
  • 600 grami kārtainās mīklas 
  • 1 ola, viegli sakulta

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā sautēšanas katlā (ar biezu dibenu) apcep sīpolus, līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno lielu šķipsnu sāls. Pievieno ķiploku, seleriju un burkānus, maisot cep 3-4 minūtes. 
  2. Kamēr cepas dārzeņi, uzkarsētā eļļā uz pannas apcep gaļu, līdz tā kļūst viegli karamelizējusies, kopā ar eļļu pievieno apceptajiem dārzeņiem. 
  3. Katla saturam pielej liellopa buljonu tā, lai viss būtu nosegts. Pievieno žāvētās plūmes, tomātu pastu un garšaugus, visu samaisa. Nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un cukuru.
  4. Uzkarsē un sagaida pirmo burbuli. Samazina uguni un uzliek vāku. Turpina sautēt aptuveni 1.5 stundu vai līdz gaļa kļūst mīksta. Ja nepieciešams, sautēšanas laikā katla saturu apmaisa un pielej vēl nedaudz buljona. 
  5. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep šampinjonus (lielākos sagriež šķēlītēs, ja nepieciešams). Pievieno katla saturam. 
  6. Miltus mazā bļodiņā sajauc ar 150 ml ūdens, līdz izveidojas viendabīgs maisījums. Pielej katla saturam, samaisa un uz lēnas uguns vāra, līdz sautējums sabiezē. 
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 grādiem. Kārtaino mīklu izrullē tā, lai tā pēc izmēra nosegtu cepamo formu (20×30 cm). 
  8. Liellopa un dārzeņu sautējumu lej cepamajā formā un pāri klāj kārtaino mīklu. Pārsmērē ar olu un cep krāsnī, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna (aptuveni 30 minūtes). 
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Burkāni, Kārtainā mīkla, Lauru lapas, Liellopa buljons, Liellopa gaļa, Nautimus, Šampinjoni, Sarkanvīns, Selerija, Sīpoli, Tomātu pasta, Žāvētas plūmes

« Cēzara un pastas salāti
Ceptas kāposta šķēles Āzijas gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...