Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Liellopa gaļas pīrāgs

11 oktobra, 2021 Leave a Comment

Šis ēdiens ir kā radīts drēgnām rudens dienām – sildošs, aromātisks un sātīgs. Garšaugi un  buljons dos pīrāgam vēl papildus garšu dimensiju. Saldumam – žāvētas plūmes.

Pīrāgu vari gatavot divos piegājienos – pirmajā dienā sagatavojot pildījumu, bet otrajā – to pārklājot ar mīklu un uzsildot. 

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 3 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagreiztas gabaliņos
  • 300 grami selerijas kātu, sagriezti gabaliņos
  • 5 burkāni, nomizoti un sagriezti salmiņos
  • 1 kg liellopa šķiņķa vai citas sautējamas liesas gaļas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • sāls pēc garšas 
  • cukurs pēc garšas 
  • 500 ml liellopa buljons
  • 200 grami žāvētu plūmju
  • 100 grami tomātu pastas 
  • maza buntīte svaiga timiāna, salvijas  un rozmarīna (var izmantot kaltētus garšaugus, piemēram, Vidusjūras garšaugu maisījumu)
  • 3 lauru lapas
  • sāls pēc garšas 
  • cukurs pēc garšas 
  • 500-800 ml liellopa buljons
  • 300 grami brūno šampinjonu 
  • 150 grami miltu
  • 600 grami kārtainās mīklas 
  • 1 ola, viegli sakulta

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā sautēšanas katlā (ar biezu dibenu) apcep sīpolus, līdz kļūst caurspīdīgi. Pievieno lielu šķipsnu sāls. Pievieno ķiploku, seleriju un burkānus, maisot cep 3-4 minūtes. 
  2. Kamēr cepas dārzeņi, uzkarsētā eļļā uz pannas apcep gaļu, līdz tā kļūst viegli karamelizējusies, kopā ar eļļu pievieno apceptajiem dārzeņiem. 
  3. Katla saturam pielej liellopa buljonu tā, lai viss būtu nosegts. Pievieno žāvētās plūmes, tomātu pastu un garšaugus, visu samaisa. Nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un cukuru.
  4. Uzkarsē un sagaida pirmo burbuli. Samazina uguni un uzliek vāku. Turpina sautēt aptuveni 1.5 stundu vai līdz gaļa kļūst mīksta. Ja nepieciešams, sautēšanas laikā katla saturu apmaisa un pielej vēl nedaudz buljona. 
  5. Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep šampinjonus (lielākos sagriež šķēlītēs, ja nepieciešams). Pievieno katla saturam. 
  6. Miltus mazā bļodiņā sajauc ar 150 ml ūdens, līdz izveidojas viendabīgs maisījums. Pielej katla saturam, samaisa un uz lēnas uguns vāra, līdz sautējums sabiezē. 
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 grādiem. Kārtaino mīklu izrullē tā, lai tā pēc izmēra nosegtu cepamo formu (20×30 cm). 
  8. Liellopa un dārzeņu sautējumu lej cepamajā formā un pāri klāj kārtaino mīklu. Pārsmērē ar olu un cep krāsnī, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna (aptuveni 30 minūtes). 

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Burkāni, Kārtainā mīkla, Lauru lapas, Liellopa buljons, Liellopa gaļa, Nautimus, Šampinjoni, Sarkanvīns, Selerija, Sīpoli, Tomātu pasta, Žāvētas plūmes

« Cēzara un pastas salāti
Ceptas kāposta šķēles Āzijas gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...