Šī ir izcila garšu kombinācija: soja dod ‘umami’ garšu, medus – saldumu, ingvers – patīkamas Āzijas garšu notis. Marinādi var izmantot dažādu gaļu marinēšanai, tā der gan vistai, gan tītaram, gan cūkgaļai.
Sojas mērci kā vienmēr izvēlos “KIKKOMAN” – tieši dabīgi raudzētas sojas mērces garša kopā ar etiķi dārzeņiem dos to īpašo garšu un aromātu. Šoreiz izmantoju bezglutēna sojas mērci “Tamari” – tā ir tikai un vienīgi Japānai raksturīga sojas mērce, kuru tradicionāli ražo no miso pastas blakus produktiem.
Ražošanas procesā netiek izmantoti kvieši, kas ir neatņemama tradicionālās sojas mērces sastāvdaļa. Līdz ar to šī mērce ir piemērota lietošanai uzturā arī tiem cilvēkiem, kuri izvairās no glutēnu saturošiem produktiem.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 12 vistu stilbiņi
- pasniegšanai – vārīti rīsi, sīpollociņi, lobītas baltā sezama sēkliņas
- Marinādei:
- 6 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas vai izspiestas caur ķiplokspiedi
- 3 cm garš ingvera saknes gabals, sarīvēts
- 3 ēdamkarotes “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
- 3 ēdamkarotes šķidra medus (biezu medu var izkausēt nedaudz uzsildot)
Gatavošana:
- Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā mazā bļodiņā.
- Tālāk vistas stilbiņus liek vai nu palielā bļodā vai ‘zip lock’ maisiņā. Pāri lej un samaisa sagatavoto marinādi. Liek aukstumā vismaz uz 30 minūtēm, vislabāk – uz nakti.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Vistas stilbiņus liek karstumizturīgā traukā, pāri lej marinādi no trauka/maisiņa apakšas un cep līdz stilbiņi gatavi (aptuveni 45 minūtes).
- Stilbiņus pasniedz ar vārītiem rīsiem, pārkaisa ar lociņiem un sezama sēklām.
Atbildēt