Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas stilbiņi sojas un medus marinādē

1 decembra, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “KIKKOMAN”

Šī ir izcila garšu kombinācija: soja dod ‘umami’ garšu, medus – saldumu, ingvers – patīkamas Āzijas garšu notis. Marinādi var izmantot dažādu gaļu marinēšanai, tā der gan vistai, gan tītaram, gan cūkgaļai. 

Sojas mērci kā vienmēr izvēlos “KIKKOMAN” – tieši dabīgi raudzētas sojas mērces garša kopā ar etiķi dārzeņiem dos to īpašo garšu un aromātu. Šoreiz izmantoju bezglutēna sojas mērci “Tamari” – tā ir tikai un vienīgi Japānai raksturīga sojas mērce, kuru tradicionāli ražo no miso pastas blakus produktiem. 

Ražošanas procesā netiek izmantoti kvieši, kas ir neatņemama tradicionālās sojas mērces sastāvdaļa. Līdz ar to šī mērce ir piemērota lietošanai uzturā arī tiem cilvēkiem, kuri izvairās no glutēnu saturošiem produktiem.

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 12 vistu stilbiņi
  • pasniegšanai – vārīti rīsi, sīpollociņi, lobītas baltā sezama sēkliņas
  • Marinādei:
  • 6 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas vai izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 3 cm garš ingvera saknes gabals, sarīvēts
  • 3 ēdamkarotes “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes šķidra medus (biezu medu var izkausēt nedaudz uzsildot)

Gatavošana:

  1. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā mazā bļodiņā. 
  2. Tālāk vistas stilbiņus liek vai nu palielā bļodā vai ‘zip lock’ maisiņā. Pāri lej un samaisa sagatavoto marinādi. Liek aukstumā vismaz uz 30 minūtēm, vislabāk – uz nakti.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Vistas stilbiņus liek karstumizturīgā traukā, pāri lej marinādi no trauka/maisiņa apakšas un cep līdz stilbiņi gatavi (aptuveni 45 minūtes). 
  4. Stilbiņus pasniedz ar vārītiem rīsiem, pārkaisa ar lociņiem un sezama sēklām.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Ingvera sakne, Kikkoman, Ķiploki, Medus, Sīpolloki, Sojas mērce, Vistas stilbiņi

« ‘ZERO WASTE’ VIRTUVĒ: KĀ DĀRZEŅIEM DOT OTRU DZĪVI?
APRIKOŽU UN RIEKSTU PĪTĀ MAIZE »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...