Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kanēļmaizītes

19 februāra, 2022 Leave a Comment

Šīs kaneļmaizītes ir mūsu ģimenes brīvdienu klasika. Mīkstas, aromātiskas un tās var gatavot ar bezgala daudz variantiem:

  1. Kanēli aizstāt vai papildināt ar maltu kardamonu.
  2. Pusi no kviešu miltiem aizstāt ar “alternatīvajiem” miltiem – es parasti izmantoju rudzu un/vai griķu miltus.
  3. Riekstus aizstāt vai papildināt ar žāvētiem augļiem;
  4. Pievieno sakapātu balto vai tumšo šokolādi.
  5. Sarullēto mīklu var negriezt gabaliņos, bet no tās uzcept kanēļa ruleti.
  6. Var mīklu sadalīt divās daļās, sarullēt divus ruļļus. Tos savstarpēji savīt un izveidot apaļu kliņģeri.

Izejvielas:

Mīklai:

  • 450 grami (vislabāk izsijātu) miltu
  • 7 grami sausā rauga
  •  25 grami cukura
  •  puse tējkarote sāls
  • 50 grami sviesta
  • 250 ml piena
  • 1 L vai XL izmēra ola

Pildījumam:

  • 80 grami sviesta istabas temperatūrā 
  • 150 grami smalki maltu riekstu 
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 120 grami cukura

Pārmērēšanai pirms cepšanas:

  • 1 viegli sakulta ola
  • eļļa pannas iesmērēšanai

Gatavošana:

Gatavo mīklu: 

  1. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, sauso raugu, cukuru un sāli. Sviestu lēnām izkausē, pielej pienu, samaisa. Pievieno olu un viegli sakuļ. Visu iemaisa miltos un maisa, līdz izveidojusies mīkla bez miltu gabaliem. 
  1. Mīklu mīca ar rokām uz miltiem nokaisītas virsmas vai ar mīklas mīcīšanas uzgali virtuves kombainā, līdz tā kļūst elastīga un viendabīga (5-10 minūtes). Mīklu liek ietaukotā bļodā un pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi. Noliek siltā vietā raudzēties uz 1 stundu vai līdz mīkla dubultojusies apjomā. Es mīklu ziemas laikā parasti lieku rūgt cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 30 grādiem. 
  1. Darba virsmu izbārsta ar miltiem. Uzrūgušo mīklu izveļ no bļodas. Mīklu un mīklas rulli arī viegli pārkaisa ar miltiem un ar mīklas rulli no mīklas pirmās puses pēc iespējas vienādā biezumā izrullē 50×40 cm lielu taisnstūri. Ņem mīksto sviestu, kas sagriezts gabaliņos, un ar pirkstiem to pārsmērē pēc iespējas vienādā slānī pāri mīklai. Pa virsu kaisa cukuru un kanēli. Noslēgumā vienmērīgā kārtā pārkaisa arī riekstus (riekstiem jābūt smalki samaltiem, lai tie mīklā “neizplēstu” caurumus. 
  1. Sākot no garākās malas mīklu sarullē rullī. Ņem asu virtuves nazi vai mīklas griezēju un no ruļā izveido 12 vienāda izmēra gabalus. Cepamo trauku iesmērē ar eļļu, vienādus attālumos vienu no otra liek maizīšu gabalus. 
  1. Trauku ar maizītēm apklāj ar tīru trauku dvieli un noliek siltā vietā uzrūgt uz vienu stundu. Pārsmērā ar sakultu olu. 
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem un cep maizītes, līdz tās kļūst skaisti brūnas. 

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Kanēlis, Kanēļmaizītes, Malts, Milti, Rauga mīkla, Rieksti

« Tofu ar terijaki mērci
FORELE MAJONĒZES UN RĪVMAIZES “MĒTELĪTĪ” »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...