Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tofu ar terijaki mērci

februāris 18, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Šoreiz izvēlējos gatavot vegānisku ēdienu, kura pamatā ir garšvielās apcepts tofu – savu īpašo aromātu tas iegūst no ķiploku un ingvera eļļas. Tofu glazēšanai izmantoju “Kikkoman” terijaki BBQ mērci ar medu – pagatavota pēc autentiskas japāņu receptes, no dabiski raudzētas sojas mērces, vīna un īpaši izvēlētām garšvielām. 

“Kikkoman” terijaki BBQ mērci ar medu ir ļoti garšīga biezākas konsistences mērce ar eksotisku, saldu garšu. Ideāla grilētiem, stir-fry un barbekju ēdieniem. Var lietot arī kā galda mērci, dip mērci gaļai, zivīm un dārzeņiem. Mērce ideāli papildinās jebkuru ceptu un grilētu ēdienu, jo veido karamelizētu garoziņu. “Teri” tulkojumā no japāņu valodas nozīmē “glazēts/ar spīdumu”, “yaki” – grilēts/cepts. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas 2 porcijām:

  • 3 ēdamkarotes eļļas 
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 3 cm gara ingvera sakne, sagriezta plānās šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” terijaki BBQ mērces ar medu 
  • 230 grami tofu (es izmantoju šo) 
  • 300 grami brūno šampinjonu, sagriezti šķēlītēs  
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces 
  • 1 pakčojs, pārgriezts gareniski uz pusēm 
  • 2 ligzdiņas ar olu nūdelēm 

Gatavošana:

  1. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes eļļas. Apcep ķiploka un ingvera šķēlītes, līdz tās kļūst gaiši zeltainas. Ķiploku un ingveru no pannas izņem, pannā paliek aromātiskā eļļa. 
  2. Tofu gabalu pārgriež uz pusēm, lai veidotos divas plānākas šķēles. Iegūtos gabalus griež pa diognāli, vai izveidotos četri trīsstūri. 
  3. Tofu cep zeltainu no abām pusēm aromātiskajā eļļā. Tofu noņem no pannas un ar otiņu pārsmērē terijaki BBQ mērci. Gabalus pagriež uz otru pusi un pārsmērē ar mērci. 
  4. Atlikušajā karotē eļļas viegli apcep šampinjonus, pievieno vienu karoti sojas mērces. 
  5. Maza izmēra pannā ielej 2 ēdamkarotes ūdens un 1 ēdamkaroti sojas mērces. Pakčoju liek ar griezuma vietu uz leju, uzkarsē, samazina uguni, uzliek vāku un sautē vidēji 3 minūtes. 
  6. Nūdeles pagatavo saskaņā ar ražotāja norādījumiem uz iepakojuma.
  7. Tofu pasniedz kopā ar šampinjoniem, pakčoju un nūdelēm. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Ingvera sakne, Kikkoman, Ķiploki, Ķiploks, Olu nūdeles, Pakčojs, Šampinjoni, Sojas mērce, Terijaki mrce, Tofu, Vegāniem, Vegānisks ēdiens, Veģetāri

« Načos pokija bļoda ar lasi
Kanēļmaizītes »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...