Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

DZĒRVEŅU UN JOGURTA KŪKA

10 aprīļa, 2022 Leave a Comment

Dzērvenes un cidonijas ir manas mīļākās ziemas ogas – tajās abās ir milzums vitamīnu un  arī garša ir ļoti bagātīga. Ja citām ogām parasti līdzsvaram desertos pievienoju kādu skābāku sulu, tad šīm abām tas nav nepieciešams. 

Dzērveņu jogurta kūka ir viegla, maigi skābena un ļoti garda. Tās pamatu veido biskvīts, pamata masu – ar želatīnu stindzināta jogurta un saldā krējuma masa.

Izejvielas:

Pamatnei:

  • 2 olas
  • 80 grami cukura
  • 30 grami olīveļļas
  • 50 grami grieķu jogurta
  • 90 grami kviešu miltu
  • šķipsna cepamā pulvera

Dzērveņu masai:

  • 6 tējkarotes želatīna (vai cits daudzums, kas atbilst 1400 ml masas sastindzināšanai saskaņā ar konkrētā želatīna stiprumu)
  • 150 ml auksta ūdens 
  • 300 grami grieķu jogurta
  • 300 ml saldā krējuma
  • 150 grami cukura (var likt vairāk, ja vēlas saldāku kūku)
  • 200 ml tīras dzērveņu sulas (var atrast lielveikalu saldētavās, tetrapaku sula nederēs)

Dzērveņu virskārtai:

  • 200 grami saberztu dzērveņu masas (nopērkama lielveikalu ledusskapjos pie ogām)
  • 80 grami cukura

Gatavošana:

Gatavo pamatni:

  1. Olas ar cukuru puto tik ilgi, līdz iegūst ļoti gaisīgu un pēc krāsas gaišu masu.
  2. Olīveļlu bļodiņā sajauc kopā ar jogurtu. 
  3. Kviešu miltus samaisa cepamo pulveri.
  4. Saputotajās olās iecilā jogurtu ar olīveļļu. Iesijā miltu maisījumu un atkal samaisa.
  5. Mīklu lej kūkas formā (ar noņemamām malām) ar 23 centimetru diametru un cep 170 grādos 18-20 minūtes (līdz biskvīts vietām sāk kļūt gaiši zeltains). Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Gatavo dzērveņu masu:

  1. Želatīnu uzbriedina aukstajā ūdenī 15 minūtes. Iegūto masu sadala divās daļās – ⅓ un ⅔. Mazāko daļu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī. 
  2. Jogurtu samaisa ar cukuru. Saldo krējumu uzputo. 
  3. Mazā katliņā ⅔ želatīna maisot uzkarsē, līdz želatīns kļūst šķidrs (nekādā gadījumā neuzvāra, jo tad želatīns zaudēs savas recējošās īpašības). Pielej jogurta masai, samaisa. Pielej dzērveņu sulu. Iegūto masu iemaisa putukrējumā. Lej formā un liek aukstumā sastingt vismaz uz 3 stundām. 
  4. Kad jogurta masa sākusi sastingt, gatavo dzērveņu virskārtu. Mazā katliņā, nepārtraukti maisot, uzsilda dzērveņu sulu kopā ar cukuru. Sagaida līdz cukurs izkūst, bet dzērvenes pārāk neuzkarsē. Nogriež uguni un iemaisa atlikušo želatīnu. Masu, ik pa laikam apmaisot, atdzesē 5 minūtes. Pārlej kūkai un atkal noliek aukstumā vismaz uz 3 stundām. 
  5. Noņem kūkas formas malas, griež gabalos un pasniedz. 

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Biskvīts, Dzērvenes, Jogurts, Kūka bez cepšanas, Musa kūka, Saldais krējums, Želatīns

« FORELE MAJONĒZES UN RĪVMAIZES “MĒTELĪTĪ”
Sparģeļi ar malto gaļu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...