Šobrīd ir īstais laiks baudīt sparģeļus. Vēlos mainīt priekšstatu, ka šo pavasara vēstnešu pagatavošana ir sarežģīta un laikietilpīga – patiesībā tos pagatavot var pāris minūtēs! Līdz ar to sparģeļi ir ideāli piemēroti darba dienu vakaru maltītēm. Šoreiz piedāvāju recepti Āzijas noskaņās, sparģeļus kombinējot ar malto gaļu un redīsiem.
Ja seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces. Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls.
Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem.
Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī!
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas (3-4 porcijām):
- 3 ēdamkarotes eļļas cepšanai
- 1 bunte zaļo sparģeļu (400 grami)
- 200 grami redīsu, sagriezti biezās šķēlēs
- 450 grami maltas liellopu gaļas
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 2-3 cm gara ingvera sakne, nomizota un sakapāta
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu
- 2 ēdamkarotes mirina
- 1 ēdamkarotes “Kikkoman” sezama eļļas
- ja vēlies asumam – 1-2 ēdamkarotes sarkanās čili pastas
- pasniegšanai – vārīti rīsi, pāris sīpolloki
Gatavošana:
- Sparģeļus noskalo un nogriež apakšējos pāris centimetrus. Var ielikt uz pāris stundām aukstā ūdenī (tad sparģeļi kļūs kraukšķīgāki). Atlikušo apakšējo daļu nomizo aptuveni 5-7 centimetrus ar dārzeņu mizojamo. Sparģeli sagriež pāris centimetru garos gabalos.
- Pannā uzkarsē pusi eļļas un tajā apcep sparģeļus. Tos cenšas visu laiku nekustināt un negrozīt, lai veidojas maiga karamelizācija. Cep aptuveni 4 minūtes. Pēdējā minūtes laikā pannas saturam pievieno arī redīsus un maisot cep. Pannas saturu ieber lielākā bļodā.
- Pannā lej atlikušo eļļu un tajā apcep ķiploku un ingveru. Pievieno malto gaļu un turpina cept. Kad gaļa ir gandrīz gatava, pielej sojas mērci, mirinu un sezama eļļu. Pikantākai garšai var pielikt arī sarkano čili pastu. Visu kārtīgi samaisa un pannas saturam pievieno sparģeļus, atkal samaisa.
- Pasniedz, pārkaisītu ar sīpollokiem, piedevās – vārīti rīsi.
Atbildēt