Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Budas bļodas ar vistu un zemesriekstu mērci

15 jūnija, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Budas bļodas ir ļoti ērtas pagatavošanā un piemērotas ņemšanai līdz uz biroju vai citur. Tajās var likt visu, ko sirds kāro – šoreiz izmantoju karijā un sojas mērcē apceptu vistas fileju ar zemesriekstu mērci. 

Zemesriekstu mērces gatavošanā izmantoju “Kikkoman” bioloģisko sojas mērci – tā ir dabiski raudzēta un gatavota no īpaši atlasītām izejvielām, kuras atbilst Eiropas Savienības bioloģiskās lauksaimniecības vadlīnijām. Šī mērce tiek izturēta 6 mēnešus īpašā rūpnīcā Japānā un veikalu plauktos to atpazīsi pēc bioloģiskās lauksaimniecības simbola “zaļās lapiņas”. Šis produkts ir piemērots arī vegāniem. 

Vai zini, kā radies zīmola “Kikkoman” nosaukums un kāda ir tā nozīme? Tulkojumā no japāņu valodas “kikko” nozīmē “bruņurupuča apvalks” un “man” – skaitlis “10 tūkstoši”. Tā pamatā ir japāņu leģenda, kura vēsta, ka bruņurupuči ir ilgdzīvošanas simbols un pavada šaisaulē desmit tūkstoš gadus, nesot laimi un izdošanos – lietas, kuras iedzīvina savā darbībā arī šis visā pasaulē pazīstamais zīmols. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas 3-4 porcijām: 

  • 280 grami basmati rīsu
  • eļļa cepšanai
  • 500 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • 1 ēdamkarote karija pulvera
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” dabiski raudzētās bioloģiskās sojas mērces
  • šķipsna sāls
  • 2 avokado, sagriezti 
  • 200 grami edamame pupiņu
  • 1 īsais gurķis, sagriezts gareniski plānās šķēlītēs, kuras sarullē
  • 1 burkāns, nomizots un sagriezts salmiņos
  • 150 grami sarkanā kāposta, smalki sagriezta  

Mērcei: 

  • 200 g zemesriekstu sviesta 
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 2 ēdamk. laima (ja nav – citrona) sulas
  • 2 ēdamk. “Kikkoman” dabiski raudzētās bioloģiskās sojas mērces
  • 2 ēdamk. saldās čilli mērces

Gatavošana:

  1. Novāra rīsus saskaņa ar norādījumiem uz iepakojuma, atdzesē. 
  2. Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas tās sastāvdaļas. Mērces konsistenci var mainīt, pievienojot papildus kokosriekstu pienu. 
  3. Uzkarsētā eļļā apcep vistas gabalus, pievienojot karija pulveri, sojas mērci un sāli. Cep, līdz gatavi. 
  4. Veido bļodas – katrai apakšā liek rīsus. Pa virsu kārto vistu, avokado, edamame pupiņas, gurķi, burkānu un kāpostu. Visu pārlej ar zemesriekstu mērci. Pasniedz ar laima šķēlītēm. 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Avokado, Āzijas virtuve, Budas bļoda, Burkāni, Edamame pupiņas, Gurķis, Kāposti, Karija pulveris, Kikkoman, Kokosriekstu piens, Laima sula, Rīsi, Saldā čili mērce, Sojas mērce, Vistas fileja, Zemesriekstu sviests

« Rabarberu ķīselis ar vaniļas krēmu
Zemeņu limonāde »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...