Zemeņu limonāde atsvaidzinošs un vitamīniem bagāts dzēriens tavam svētku galdam. To gatavo blenderī un pasniedz lielāka izmēra glāzēs, papildinātās ar svaigām piparmētrām un ledus gabaliņiem.
Ja nav pieejams blenderis ar krūzi, zemenes sablenderē ar rokas blenderi un samaisa ar pārējām izejvielām (ledus vietā pielej aukstu ūdeni).
Limonādes varianti:
- salej formiņās un sasaldē kā saldējumu
- ja vēlas atbrīvoties no sēkliņām, zemenes vispirms sablenderē atsevišķi un izberž caur sietu;
- gatavu limonādi var sasaldēt un uzglabāt saldētevā līdz pat 6 mēnešiem.
Limonādes gatavošanā izmantoju ‘Dansukker’ dzirdo sīrupu – tas ir perfekti piemērots limonādēm un dažādiem dzērieniem, kurus vēlamies saldināt. Sīrupa izmantošana cukura vietā vienkāršo procesu, jo atkrīt cukura sīrupa vārīšanas un atdzesēšanas posms – saldinātais dzēriens ir gatavs pāris minūtēs.
Vēl dzidrais sīrups ir izcili piemērots rauga mīklas gatavošanai – tā ir šķidrā veidā sadalīta saharoze, un raugs cukuru sašķidrinātā formātā izmanto efektīvāk un noturīgāk. Tas spēj pat “pamodināt” virtuves skapītī aizstāvējušos raugu. Turklāt sīrups aiztur konditorejas izstrādājumu mitrumu, tādēļ maizīte un svētku pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.
Tāpat šo sīrupu izmantoju, gatavojot saldējumus un sorbertus – tas piesaista augļos esošo ūdeni un neļauj tam pārvērsties ledus kristāliņos. Sīrupa izmantošana ir veids, kā samazināt ūdens aktivitāti un novērst saldējuma sasalšanu ledū. Rezultātā iegūstam krēmīgu saldējumu vai vijīgu sorbertu arī bez saldējuma mašīnas izmantošanas.
Izejvielas vienai krūzei limonādes:
- 400 grami svaigu zemeņu (nesezonā var izmantot arī saldētas)
- 100 grami ‘Dansukker’ dzidrā sīrupa
- 2 laimi
- 20 ledus gabaliņi
- dekorēšanai – piparmētru zariņi, zemeņu pusītes, laima šķēlītes
Gatavošana:
- Laimus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Nokāš caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēklām.
- Zemenēm noņem kauslapiņas. Lielākās pārgriež uz pusēm.
- Blendera krūzē lej laima sulu, pievieno zemenes, ledu un dzidro sīrupu. Blendē pāris minūtes, līdz izveidojas viendabīga masa. Nogaršo un, ja nepieciešams, papildina ar sīrupu vai ledu.
- Glāzēs liek ledus gabaliņus (var pievienot arī zemeņu pusītes un laima šķēles), vienu piparmētras zariņu, pāri lej sagatavoto limonādi. Pasniedz nekavējoties.
Atbildēt