Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļa sinepju un garšaugu ‘mētelītī’

29 decembra, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kotanyi”

Cūkgaļas filejas (‘tenderloin’)  gatavošana ir vienkārša un variācijutai ir bezgala daudz – šoreiz izvēlējos uzsvaru likt uz kaltētiem garšaugiem. Sezonas laikā var izmantot arī svaigus zaļumus. Garšas pamatu veido sinepes un medus kombinācija, tekstūru dod maltie rieksti. Punkts uz ‘i’ – aromātiskās “Kotanyi” garšvielas. 

Šādi pagatavota fileja būs piemērota arī svētku galdam, to papildinot ar piedevām pēc savas gaumes. Pirms pasniegšanas gaļu ‘atpūtina’ un pēc tam sagriež vienāda biezuma šķēlēs. 

Receptē izmantoju austriešu zīmola KOTANYI garšaugu un garšvielu produkciju. Plašais produktu klāsts pieejams lielveikalu plauktos gan ierastās garšvielu iepakojumu paciņās, gan ērti lietojamās dzirnaviņās. 

KOTANYI produkcijai nav pievienotas mākslīgas krāsvielas, aromatizētāji vai garšas pastiprinātāji, lai uzlabotu garšas intensitāti, dabisko krāsu un smaržu. Tāpat ražošanā tiek ievērota atbildīga iepirkumu prakse, kā arī ilgtspējīgu loģistikas un ražošanas procesi.

Izejvielas (4-5 cilvēkiem):

  • 2 cūkgaļas filejas (tievās, garās, angliski ‘tenderloin’), kopā aptuveni 800 grami līdz kilograms, notīrītas no cīpslām 
  • 100 grami riekstu 
  • 1 ēdamkarote šķidra medus vai cita saldinātāja 
  • 80 grami Dižonas vai citu līdzīgu maigāku sinepju 
  • 5 grami “Kotanyi” itāļu garšaugu maisījuma dzirnaviņās 
  • 2 grami “Kotanyi” četru piparu maisījuma dzirnaviņās
  • 10 grami “Kotanyi” jodētā jūras sāls
  • 10 grami “Kotanyi” granulēto ķiploku 

Gatavošana: 

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. 
  2. Mazā bļodiņā sajauc sinepes ar medu.
  3. Riekstu samaļ vai smalki sakapā. Pievieno visas garšvielas un sāli, samaisa.
  4. Filejas nosmērē ar sinepju maisījumu no visām pusēm. Izvārta riekstos un garšvielās tā, lai gaļas virsma būtu pēc iespējas vienmērīgi noklāta. 
  5. Cep 30-40 minūtes cepeškrāsnī vai līdz filejas iekšējā temperatūra sasniedz 70 grādus. 
  6. Pirms pasniegšanas fileju 5 minūtes ‘atpūtina’. Griež šķēlēs un pasniedz.

    Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Cūkgaļa, Cūkgaļas fileja, Ķiploki, Kotanyi garšvielas, Medus, Rieksti, Svētku galdam

    « Mammas magoņmaizītes
    Veselīgie ‘spring rolls’ »

    Atbildēt Atcelt atbildi

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

    • Facebook
    • Instagram
    • Twitter

    Meklēt

    Twitter

    • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
    • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
    • @lindasvirtuve

    Birkas

    Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
    Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
    To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

    Copyright © 2023

     

    Loading Comments...