Cūkgaļas filejas (‘tenderloin’) gatavošana ir vienkārša un variācijutai ir bezgala daudz – šoreiz izvēlējos uzsvaru likt uz kaltētiem garšaugiem. Sezonas laikā var izmantot arī svaigus zaļumus. Garšas pamatu veido sinepes un medus kombinācija, tekstūru dod maltie rieksti. Punkts uz ‘i’ – aromātiskās “Kotanyi” garšvielas.
Šādi pagatavota fileja būs piemērota arī svētku galdam, to papildinot ar piedevām pēc savas gaumes. Pirms pasniegšanas gaļu ‘atpūtina’ un pēc tam sagriež vienāda biezuma šķēlēs.
Receptē izmantoju austriešu zīmola KOTANYI garšaugu un garšvielu produkciju. Plašais produktu klāsts pieejams lielveikalu plauktos gan ierastās garšvielu iepakojumu paciņās, gan ērti lietojamās dzirnaviņās.
KOTANYI produkcijai nav pievienotas mākslīgas krāsvielas, aromatizētāji vai garšas pastiprinātāji, lai uzlabotu garšas intensitāti, dabisko krāsu un smaržu. Tāpat ražošanā tiek ievērota atbildīga iepirkumu prakse, kā arī ilgtspējīgu loģistikas un ražošanas procesi.
Izejvielas (4-5 cilvēkiem):
- 2 cūkgaļas filejas (tievās, garās, angliski ‘tenderloin’), kopā aptuveni 800 grami līdz kilograms, notīrītas no cīpslām
- 100 grami riekstu
- 1 ēdamkarote šķidra medus vai cita saldinātāja
- 80 grami Dižonas vai citu līdzīgu maigāku sinepju
- 5 grami “Kotanyi” itāļu garšaugu maisījuma dzirnaviņās
- 2 grami “Kotanyi” četru piparu maisījuma dzirnaviņās
- 10 grami “Kotanyi” jodētā jūras sāls
- 10 grami “Kotanyi” granulēto ķiploku
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
- Mazā bļodiņā sajauc sinepes ar medu.
- Riekstu samaļ vai smalki sakapā. Pievieno visas garšvielas un sāli, samaisa.
- Filejas nosmērē ar sinepju maisījumu no visām pusēm. Izvārta riekstos un garšvielās tā, lai gaļas virsma būtu pēc iespējas vienmērīgi noklāta.
- Cep 30-40 minūtes cepeškrāsnī vai līdz filejas iekšējā temperatūra sasniedz 70 grādus.
- Pirms pasniegšanas fileju 5 minūtes ‘atpūtina’. Griež šķēlēs un pasniedz.
Atbildēt