Kamēr vēl tikai gaidām pavasari, ir īstais laiks sildošai un ar dažādām Āzijas garšām pilnai zupai. Šī recepte ir bez glutēna un bez piena produktiem.
Vistas buljonu bagātinām ar sojas mērci un laima sulu, pirms pasniegšanas pievienojot arī svaigu čili un lociņus. Arī pašas frikadeles ir aromātiskas, jo to sastāvā ir gan sojas mērce, gan ķiploks un ingvers.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
Frikadelēm:
- 500 grami maltas vistas vai tītara gaļas
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
- 5 cm ingvera saknes gabaliņš, sarīvēts uz rīves
- 1 ēdamkarote “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
- rīvēta miziņa no laima pusītes
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 250 grami rīsu nūdeļu
- 1 litrs vistas buljona
- 1 liels burkāns vai 2 mazāki, nomizoti un sagriezti smalkos salmiņos
- 2 pakčoji vai 4 Ķīnas kāposta lapas, sagrieztas gabalos
- sula no laima pusītes
- 1 ēdamkarote cukura
- 1-2 ēdamkarotes “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
- 1 čili pipars, smalki sakapāts
- 5 sīpolloki, sīki sakapāti
Gatavošana:
- Vidēja izmēra bļodā kopā sajauc vistas gaļu, ķiploku un ingveru. Pievieno sojas mērci un laima miziņu, kā arī trešo daļu no lociņiem. Masu kārtīgi samaisa. Ar rokām veido 2-3 centimetrus lielas frikadeles. Sagatavotās frikadeles uzglabā ledusskapī līdz pievienošanai zupai.
- Pagatavo rīsu nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
- Zupas katlā uzkarsē buljonu un vienu litru ūdens, pievieno frikadeles, kā arī burkānus un pakčoju (vai Ķīnas kāpostu). Pielej laima sulu un pievieno cukuru, kā arī pēc garšas sojas mērci. Vāra 2-3 minūtes, līdz frikadeles ir gatavas un dārzeņi vēl “al dente”.
- Pirms pasniegšanas buljonam pievieno pagatavotās rīsu nūdeles, lociņus un čili pipara gabaliņus. Pasniedz.
Atbildēt