Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Frikadeļu zupa ar rīsu nūdelēm (bez glutēna)

16 marta, 2023 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Kamēr vēl tikai gaidām pavasari, ir īstais laiks sildošai un ar dažādām Āzijas garšām pilnai zupai. Šī recepte ir bez glutēna un bez piena produktiem. 

Vistas buljonu bagātinām ar sojas mērci un laima sulu, pirms pasniegšanas pievienojot arī svaigu čili un lociņus. Arī pašas frikadeles ir aromātiskas, jo to sastāvā ir gan sojas mērce, gan ķiploks un ingvers. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

Frikadelēm:

  • 500 grami maltas vistas vai tītara gaļas 
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas 
  • 5 cm ingvera saknes gabaliņš, sarīvēts uz rīves 
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
  • rīvēta miziņa no laima pusītes
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes 
  • 250 grami rīsu nūdeļu
  • 1 litrs vistas buljona
  • 1 liels burkāns vai 2 mazāki, nomizoti un sagriezti smalkos salmiņos
  • 2 pakčoji vai 4 Ķīnas kāposta lapas, sagrieztas gabalos 
  • sula no laima pusītes
  • 1 ēdamkarote cukura 
  • 1-2 ēdamkarotes “Kikkoman” bezglutēna sojas mērces
  • 1 čili pipars, smalki sakapāts 
  • 5 sīpolloki, sīki sakapāti


Gatavošana:

  1. Vidēja izmēra bļodā kopā sajauc vistas gaļu, ķiploku un ingveru. Pievieno sojas mērci un laima miziņu, kā arī trešo daļu no lociņiem. Masu kārtīgi samaisa. Ar rokām veido 2-3 centimetrus lielas frikadeles. Sagatavotās frikadeles uzglabā ledusskapī līdz pievienošanai zupai.
  2. Pagatavo rīsu nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. 
  3. Zupas katlā uzkarsē buljonu un vienu litru ūdens, pievieno frikadeles, kā arī burkānus un pakčoju (vai Ķīnas kāpostu). Pielej laima sulu un pievieno cukuru, kā arī pēc garšas sojas mērci. Vāra 2-3 minūtes, līdz frikadeles ir gatavas un dārzeņi vēl “al dente”. 
  4. Pirms pasniegšanas buljonam pievieno pagatavotās rīsu nūdeles, lociņus un čili pipara gabaliņus. Pasniedz. 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes, Zupas Tagged With: Āzijas virtuve, Bez glutēna, Bez laktozes, Čili, Frikadeles, Ingvera sakne, Kikkoman, Ķīnas kāposts, Ķiploki, Kukurūzas ciete, Laims, Malta gaļa, Pakčojs, Rīsu nūdeles, Sīpolloki, Sojas mērce

« Veselīgie ‘spring rolls’

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...