Zemesriekstu saldējuma garšos visiem zemesriekstu sviesta faniem – tas ir izcili krēmīgs un ar izteiktu riekstu garšu. Gatavots uz klasiskas olu un saldā krējuma bāzes.
Saldējuma gatavošanai izmantoju “SAGE the Smart Scoop” saldējuma mašīnu – tā ir iekārta ar iebūvētu kompresoru: saldējuma gatavošana notiek automātiski. Ielejot šķidro masu saldēšanas traukā, mašīna pati to atdzesēs un sagatavos sorbertu, gelato, saldējumu, saldēto jogurtu. Atliek vien izvēlēties attiecīgo režīmu un mašīna izdarīs pārējo. Kad saldējums gatavs, atskanēs pīkstiens.
“SAGE the Smart Scoop” saldējuma mašīnu priekšrocības no manas pieredzes:
- Viegli saprotams gatavošanas process – displejs parāda informāciju gan par gatavošanas procesa posmu, gan atdzesēšanas pakāpi un atlikušo gatavošanas laiku.
- Viegli kopjama un mazgājama.
- Dažādie režīmi ļauj izvēlēties starp sorberta, gelato, saldētā jogurta un saldējuma gatavošanu, turklāt saldējumam var izvēlēties mīkstāku vai cietākas konsistences.
- Vienu pēc otra var gatavot dažādus saldējumus – kompresors darbojoties atdzesēšanas procesu veic nepārtraukti un vienmēr ir gatavs darbam.
- Lieliski izskatās virtuvē – viegli matētais mašīnas korpuss iederēsies dažādos interjeros.
Izejvielas:
- 5 olu dzeltenumi
- 150 grami cukura
- 360 ml (1.5 glāzes) piena
- 180 grami zemesriekstu sviesta bez gabaliņiem
- 360 ml (1.5 glāzes) saldā krējuma
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta vai pastas
- šķipsna sāls
Gatavošana:
- Saputo kopā olas dzeltenumus un cukuru, līdz iegūta gaiša gaisīga masa.
- Vidēja izmēra katliņā ielej pienu un pievieno zemesriekstu sviestu. Nepātraukti maisot katliņa saturu uzkarsē (bet nekādā gadījumā neuzvāra!). Trešo daļu no piena pielej uzputotajiem olu dzeltenumiem un visu vēlreiz uzputo. Olu un piena masu lej atpakaļ katliņā, samaisa. Uz lēnas uguns karsē, nepārtraukti maisot. Brīdī, kad jūtams, ka masa sāk kļūt biezāka, tuvojoties vārīšanās temperatūrai (84 grādiem), uguni nogriež no karsēšanu pārtrauc. Pielej saldo krējumu, pievieno vaniļu un sāli, samaisa.
- Masu noklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai plēve visā savā “teritorijā” pieskartos piena un olu masai) – tas pasargās no “piena plēves” veidošanās. Katlu liek ledusskapī atdzist uz vismaz 3 stundām.
- Liek saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem. “Sage” saldējuma mašīnu no sākuma atdzesēju “pre-cool” režīmā un pēc tam gatavoju “saldējuma” režīmā. Sagatavoto piena un olu masu lej saldējuma mašīnas traukā un gatavo, līdz nopīkst signāls, ka saldējums gatavs.
- Pārliek aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā uz vismaz 4 stundām. Pirms pasniegšanas izņem un tur istabas temperatūrā 20 minūtes.
Atbildēt