Mini pavlovas ir ļoti ērts deserts, kuram nav nepieciešama griešana un dalīšana porcijās. Apkārt kraukšķīga garoziņa, iekšā – maiga zefīra masa.
Zemeņu mērci gatavo, tām pievienojot skābenu sulu un nedaudz cukura – dažu minūšu laikā zemenes sasulojas un iegūstam skaistas krāsas un patīkamas garšas mērci, kas noder arī citiem desertiem. Šādi sagatavotas zemenes bieži pasniedzu arī kopā ar vafelēm un pankūkām.
Izejvielas (10 kūciņām):
- 150ml olas baltumi (apt. 4 olas)
- 220 g smalkā baltā cukura
- 2 tējk. kukurūzas (var izmantot arī kartupeļu) miltu
- 2 tējk. etiķa
- 400 ml grieķu jogurta
- Zemeņu mērcei:
- 500 grami zemeņu, nomazgātas un sagrieztas mazos gabaliņos
- 60 grami cukura
- 1.5 ēdamkarotes laima, marakujas vai citrona sulas
- dekorēšanai – piparmētru zariņi
Gatavošana:
- Krāsni uzkarsē līdz 140°C. Olas baltumus ar elektrisko mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri. Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra.
- Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo.
- Iegūto masu vislabāk liek kulinārijas tūtā ar rievotu uzgali. Pavlovas var veidot arī ar karoti, bet tas būs nedaudz sarežģītāk. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar tūtu spiež aptuveni 10 cm diametra apaļas kūciņas, vidū veidojot nelielu iedobi.
- Temperatūru cepeškrāsnī samazina līdz 110°C. Kūciņas liek krāsnī un cep 40-60 minūtes: pavlovu ārpusei jābūt kraukšķīgai, bet iekšpusei mīkstai kā zefīrs. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovām pilnībā atdzist, tās no krāsns neizņemot.
- Pagatavo zemeņu mērci: bļodā liek zemeņu gabaliņus, pieber cukuru un pievieno skābo sulu. Samaisa un liek ledusskapī vismaz uz 10 minūtēm, lai zemenes “sasulotos”.
- Pavlovas kārto uz šķīva. Katrai pa virsu liek karoti jogurta un zemeņu mērci. Dekorē ar piparmētrām. Pasniedz nekavējoties.
Atbildēt