Šobrīd ir pieejama svaigā kukurūza, arī tepat Latvijā audzēta. Tā garšo lieliski kopā ar gaļas ēdieniem, vai vienkārši kā uzkoda. Arī bērni ļoti mīl ļoti saldeno dārzeni kā veselīgu našķi (tādā gadījumā nepievieno piparus).
Kukurūzu var pagatavot divējādi – uz grila un cepeškrāsnī. Vispirms to novāra un tad, pārsmērētu ar sviestu, apcep. Īpašu šo ēdienu var padarīt, pirms pasniegšanas pārsmērējot ar ‘teriyaki yakitori’ mērci, kas ir domāta glazēšanai.
“Kikkoman” ‘yakitori’ mērces pamatā ir dabīgi raudzētas sojas mērce un tā ir piemērota gan produktu glazēšanai grilēšanas un cepšanas procesa noslēgumā, gan kā mērce gaļas pasniegšanai galdā. Ēdiens tā rezultātā iegūst patīkamu garšu un papildus sulīgumu. Šo mērci var izmantot gan putnu gaļas, gan liellopa gaļas ēdieniem, kā arī zivīm un dārzeņiem.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 3 kukurūzas vālītes
- 30 grami sviesta
- 50 ml ‘Kikkoman’ teryaki yakitori mērces
- pēc garšas – japāņu piparu maisījums togarashi
- 1 ēdamkarote ‘furikake perilla’ maisījuma
Gatavošana:
- Kukurūzas vālītes notīra no lapām.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni. Kukurūzu vāra aptuveni 4 minūtes. Izņem no ūdens un liek uz šķīvja.
- Kukurūzu pārsmērē ar izkausētu sviestu.
- Uzkarsē grilu un uz tā cep kukurūzu, ik pa laikam apgrozot (ja nav pieejams grils, kukurūzu apcep krāsnī grila režīmā). Kad kukurūza gatava (pēc aptuveni 4 minūtēm), to noņem no grila un sagriež gabalos.
- Kukurūzas gabalus pārsmērē ar yakitori glazūru, pārkaisa ar toragaši pipariem un ‘furikake perilla‘ garšvielu maisījumu.
Atbildēt