Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kefīra panna cotta

12 septembra, 2023 Leave a Comment

Kefīra, raudzētu paniņu un rūgušpiena panna cottu gatavoju diezgan bieži – šādā desertā ir ne vien mazāk kaloriju, bet arī daudz labvēlīgo pienskābo baktēriju.

Želatīna daudzums atkarīgs no tā “stipruma” – to parasti norāda uz produkta iepakojuma (želētspēju mēra blūmos), šai receptei nepieciešams želatīns uz 1 kg produkta.

Izejvielas 8 porcijām:
🥄 1.5 ēdamkarotes želatīna
🥄 100 ml auksta ūdens
🥄 700 ml kefīra
🥄 100 ml saldā krējuma
🥄 100 grami sīrupa (agaves, cukura dzidrā, dateļu u.c.) – sīrupa daudzumu pieskaņo savām garšas kārpiņām
🥄 2 tējkarotes vaniļas pastas vai ekstrakta

Gatavošana:
📎 Želatīnu iemaisa aukstā ūdenī, atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
📎 Kopā traukā samaisa kefīru, saldo krējumu, sīrupu un vaniļu.
📎 Maza katliņā liek uzbriedināto želatīnu un uz zemas uguns sildot un nepārtraukti maisot izkausē. Līdzko želatīns izkusis, to UZREIZ noņem no uguns (pārāk ilgi karsēts želatīns zaudē savu želētspēju).
📎 Izšķīdināto želatīnu maisot ielej kefīra masā. Iegūto masu lej deserta trauciņos vai vienā lielākā lēzenā traukā (desertu sadala mazākos trauciņos pēc saželešanas).
📎 Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
📎 Pasniedz ar ogām vai ogu mērci.

Filed Under: Deserti Tagged With: Kefīrs, Panna cotta, Saldais krējums, Sīrups, Vaniļa, Želatīns

« Cepta kukurūza japāņu gaumē

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...