Kefīra, raudzētu paniņu un rūgušpiena panna cottu gatavoju diezgan bieži – šādā desertā ir ne vien mazāk kaloriju, bet arī daudz labvēlīgo pienskābo baktēriju.
Želatīna daudzums atkarīgs no tā “stipruma” – to parasti norāda uz produkta iepakojuma (želētspēju mēra blūmos), šai receptei nepieciešams želatīns uz 1 kg produkta.
Izejvielas 8 porcijām:
🥄 1.5 ēdamkarotes želatīna
🥄 100 ml auksta ūdens
🥄 700 ml kefīra
🥄 100 ml saldā krējuma
🥄 100 grami sīrupa (agaves, cukura dzidrā, dateļu u.c.) – sīrupa daudzumu pieskaņo savām garšas kārpiņām
🥄 2 tējkarotes vaniļas pastas vai ekstrakta
Gatavošana:
📎 Želatīnu iemaisa aukstā ūdenī, atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
📎 Kopā traukā samaisa kefīru, saldo krējumu, sīrupu un vaniļu.
📎 Maza katliņā liek uzbriedināto želatīnu un uz zemas uguns sildot un nepārtraukti maisot izkausē. Līdzko želatīns izkusis, to UZREIZ noņem no uguns (pārāk ilgi karsēts želatīns zaudē savu želētspēju).
📎 Izšķīdināto želatīnu maisot ielej kefīra masā. Iegūto masu lej deserta trauciņos vai vienā lielākā lēzenā traukā (desertu sadala mazākos trauciņos pēc saželešanas).
📎 Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
📎 Pasniedz ar ogām vai ogu mērci.
Laura says
Vai derēs arī kļavu sīrups? Paldies!