Katru gadu cenšos atrast arvien jaunus ķirbja gatavošanas veidus – parasti tie vienkāršākie ir arī vispaliekošākie mūsu ģimenes ēdienkartē. Šī recepte patiks asāku garšu cienītājiem – ķirbi pēc cepšanas glazēju ar pikanto kimchi mērci, kas ķirbja garšu aizved austrumu virzienā un garšos pēc tam izcili kopā ar gaļas vai graudaugu ēdieniem.
“Kikkoman” kimchi mērce ir jaunums, kurā apvienotas vairākas Āzijas garšas: ķiploks, ingvers, čili ķiploki, sāls un zivju mērce (‘fish sauce’). Rezultāts – ļoti aromātiska un pikanta piedeva gan dārzeņu, gan gaļas ēdieniem.Vēl viens radošs veids, kā izmantot šo mērci – pievienot salātu mērcēm, dipiem, iemaisīt majonēzē, bezpiedevu jogurtā vai skābajā krējumā.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 2-3 kg ķirbis, sagriezts šķēlēs
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 60 ml “Kikkoman” kimchi mērces
- maza buntīte lociņu, sagriezta gabaliņos
- 1 ēdamkarote baltā sezama sēkliņu
- pārkaisīšanai – grauzdēts smalcināts nori, toragashi japāņu piparu maisījums
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 grādiem.
- Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru un virsū kārto ķirbja šķēles. Tās pārsmērē ar eļļu un liek krāsnī cepties.
- Kad ķirbis izcepies mīksts (tas būs atkarīgs no ķirbja šķirnes un šķēļu biezuma), to izņem no krāsns un pārsmērē ar kimchi mērci. Pārkaisa ar lociņiem, sezama sēkliņām, nori un pipariem.
Atbildēt