Šī puķkāpostu krēmzupa ne vien burvīgi smaržo, bet arī ļoti labi garšo :) Lai to padarītu sātīgāku lielāka izsalkuma apstākļos, var pārbērt ar rīvētu sieru un grauzdiņiem. Labu apetīti :P
Izejvielas:
- 90 g sīpola, smalki sakapāts
- 3 selerijas kāti
- 1 liela ķiploka daiva, izspiesta
- 500 g ziedkāposta, sadalīts galviņās
- 4 timiāna zariņi
- muskatrieksts
- sāls
- pipari
- 250 ml piena
- 500 ml buljona
- 30 ml saldākrējuma
Gatavosana:
- Katlā lej eļļu, sakarsē. Liec klāt sīpolu, seleriju, ķiploku un sāli un sautē 10 minūtes, līdz ir mīksti.
- Pievieno ziedkāpostu, pielej pienu, buljonu, pieliec timiānu un uzvāri. Kad sāk burbuļot, samazini liesmu, uzliec vāku un vāri 20 minūtes. Kad ziedkāposti mīksti, ņem nost no uguns un atdzesē 10 minūtes.
- Sablenderē, izberz caur sietu un lej atpakaļ katlā. Pielej saldu krējumu, pieber muskatriekstu un pārbaudi, vai pietiek sāls un pipari.
Atbildēt