Šī noteikti ir viena no vienkāršākajām un garšīgākajām saldo ēdienu receptēm. Patiesībā tā ir ģeniāli vienkārša! Ņemam paskābāku ievārījumu, sajaucam to ar biezu bezpiedevu jogurtu un voila!, deserts ir gatavs. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas ogas. Arī vizuāli izskatās pievilcīgi :)
Izejvielas:
- 300g citronu krēmievārījuma (angliski – lemon curd) vai kāda cita ievārījuma
- 500g grieķu (vai cita bezpiedevu biezāka) jogurta
- 200g aveņu (var būt arī saldētas)
- 1 tējkarota pūdercukura
Gatavošana:
- Bļodā ievārījumu lēni ar apļveida kustībām iemaisa jogurtā. Sadala pa glāzēm un atdzesē.
- Avenes saspaida un sajauc ar pūdercukuru. Tad iegūto masu pārlej atdzesētajai jogurta masai. Pasniedz.
Astra says
Starp citu, ja nav pieejams grieķu jogurts, tā vietā var lietot arī parasto bezpiedevu jogurtu tikai pirms tam tas uzmanīgi jāielej/jāieliek sietā un jānotecina liekās sūkalas. Esmu mēģinājus, sanāk pat ļoti labi:)
lindeens says
Astra, paldies par padomu! Kā vienmēr – noderīgi ;)