Vai Tev garšo avokado? Ja atbilde ir jā, tad droši vari lasīt tālāk, jo pastāv liela iespēja, ka Tev varētu garšo arī šis ēdiens! Ja nē, varbūt ir vērts dot šim auglim/dārzenim (kas tas īsti skaitās?) vēl vienu iespēju? Jo neesmu vēl satikusi cilvēku, kam negaršotu mājas gatavota guakamole…. Zemāk atradīsi tās recepti. Parasti guakamole mūsmājās tiek patērēta ar tortilla čipsiem :)
Jaunu guakamoles izmantošanas veidu ‘nošpikoju’ no savas iemīļotās brunch vietas Briselē – “Le Pain Quotidien”. Maizīšu gatavošanai var izmantot jebkādu kūpinātu/žāvētu zivi – manā rīcībā bija auksti kūpināta forele. Garnēju ar sarkanajiem pipariem un koriandru (kinzu).
Izejvielas:
- 1 liels gatavs tomāts
- 3 mīksti avokado
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- laima sula
- buntīte sakapāta koriandra (ja tas negaršo, var, protams, nepievienot!)
- 1 sakapāts šalotes sīpols
- maza čili pāksts (sarkanais vai zaļais, sēklas neizmanto), sakapāts mazos gabaliņos
- sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Sakapātos un citādi sagatavotās sastāvdaļas liek blenderī un sablendē. Es parasti to daru tikai īstu brīdi, lai masa vēl nebūtu pārāk viendabīga!
- Apgrauzdē maizes šķēles, smērē uz tām guakamoli, liek žavēto zivi un dekorē.
Iedvesma: http://www.lepainquotidien.be/
Atbildēt