Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Taizemes vistas karijs

7 novembra, 2010 3 komentāru

Mana aizraušanās ar Āzijas virtuvi ilgst jau vairākus gadus. Pēc vienas Japānā pavadītas vasaras un vairākiem īsākiem ceļojumiem uz citām Āzijas valstīm esmu ‘saslimusi’ ar visu, kas ēdams ar irbulīšiem :) Par suši ir stāstāms atsevišķs stāsts, bet šoreiz gribu uzrakstīt par ēdienu, kuru gatavoju ļoti bieži un kas iet pie sirds pat tiem, kas ir uz ‘jūs’ ar eksotiskām ēdmaņām. Jo patiesi ‘eksotiska’ no visām izejvielām ir tikai karija pasta. Turklāt nevaru iedomāties labāku gadalaiku siltas zupas-sautējums (karija) baudīšanai kā drēgno rudeni….

Nemulsti, ja receptē neminēšu nekādas sastāvdaļu proporcijas – kā jau normālā zupā-sautējumā visas cietās sastāvdaļas liekam ‘uz aci’ un šķidruma daudzumu pēc tam pieregulējam pēc vajadzības (ja daudzums ir norādīts, tas ir rēķināts uz 6 porcijām). Karija krāsa un daudzums noteiks ēdiena aromātiskumu un stiprumu – jāgaršo gatavošanas procesa laikā!

Izejvielas:

  • kartupeļi, sagriezti gabaliņos
  • zaļās pākšu pupiņas (haricots verts)
  • šampinjoni, sagriezti šķēlītēs
  • baklažāns, sagriezts šķēlītēs
  • eļļa cepšanai
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas sīkos gabaliņos
  • 4 tējk. karija pastas (es izmantoju pavisam maigo sarkano kariju un massamana kariju, stiprāks būs – zaļais karijs)
  • 0.5 litrs koksriekstu piena + parastais govs piens apjoma pieregulēšanai
  • pāris šļakatas taizemes zivju mērces (thai fish sauce) – ja nav pieejama, var izmantot parasto sojas mērci
  • karote cukura
  • pāris vistas filejas, sagrieztas kumoslielos gabalos
  • pasniegšanai – vārīti rīsi

Gatavošana:

  1. Sagrieztos kartupeļus liek vārošā ūdenī un vārda apt.3 minūtes. Tad ūdenī liek pupiņas un vāra vēl 3 minūtes. Nokāš ūdeni un noliek malā.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un tajā apcep sēnes. To pašu atkārto ar baklažānu. Noliek malā.
  3. Katlā uzkarsē eļļu, ieliek ķiploka gabaliņu un maisot viegli apcep (dažas sekundes) – galvenais nepārcept! Iemaisa karija pastu un turpina maisīt, lai tā izsilst un izdala visus aromātus :)
  4. Katlā lej kokosriekstu un parasto pienu un gaida, līdz tas ‘uzmet burbuli’.
  5. Pielej zivju mērci un pieliek cukuru, tad – vistas filejas gabaliņus.
  6. Nogriež uz zemāku temperatūru, uzliek vāku un vāra 5-8 minūtes, līdz vistas gabaliņi ir izvārījušies.
  7. Kad vista gatava, pievieno malā noliktos kartupeļus, pupiņas, šampinjonus un baklažānu.
  8. Pirms pasniegšanas vēl var pielikt nedaudz citrona/laima sulas. Pasniedz ar rīsiem!

Iedvesma: http://www.bbcgoodfood.com

Filed Under: Kariji, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Āzijas virtuve, Pākšaugi, Sautējumi, Taizemes virtuve

« Lotringas olenis (Quiche Lorraine)
Ātrie Cēzara salāti »

Comments

  1. Mazais says

    10 novembra, 2010 at 14:47

    Yesss, paldies! Bija tik garshiigi! Tieshi sho receptiiti gribeju no Tevis paprasit :))

    Atbildēt
  2. yo says

    25 februāra, 2012 at 19:03

    Shausmigi gardi sanaca, paaaaldies!! :)

    Atbildēt
    • Linda says

      26 februāra, 2012 at 21:02

      Veseli ēduši! :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...