Man liekas, ka cūkgaļa ir latvieša mīļākā gaļa :) Tagad, kad šašliku un grillēšanas sezona ir beigusies, piedāvāju cepeškrāsnī gatavojamu cūkgaļas recepti. Dārzeņus noteikti var variēt. Zilais siers piedos interesantu garšu un nevajadzēs nodarboties ar mērces gatavošanu!
Sastāvdaļas:
- 1 tējkarote augu eļļas
- 2 sarkanie sīpoli (nomizoti un sagriezti šķēlēs)
- 2 lieli bumbieri (bez sardēm, sagriezti 4 daļās, miza atstāta)
- pāris rozmarīna zariņi
- 4 cūkgaļas karbonādes
- puse kabača
- 100 g zilā siera (Rokforas vai kāda līdzīga)
- sāls, pipari
Gatavošana:
- Uzkarsē pannā eļļu, kurā apcep sīpolus, bumbierus, kabača gabalus kopā ar rozmarīnu un sāli, pipariem. Cep apmēram 1-2 minūtes.
- Atsevišķi apcep cūkgaļu (to pirms cepšanas ierīvē ar sāli un pipariem) – katru pusi cep apt. 1 minūti.
- Apcepto gaļu liek cepešpannā kopā ar dārzeņiem. Visu liek uzkarsētā cepeškrāsnī (190C) un cep, līdz gaļa izcepusies gatava.
- Pašās cepšanas beigās pārbed gabaliņos salauztu zilo sieru. Dekorēšanai izmanto rozmarīna zariņus (es izmantoju timiānu).
ineta (@purineta) says
ar vāku vai bez?
Linda says
Vāks nav vajadzīgs!
ineta (@purineta) says
Es gan izmantoju vāku,bet sanāca ļoti garšīgi!Pat bērniem garšoja:)Ņemot vērā,ka viņiem nekas jauns parasti negaršo. Nākamreiz pamēģināšu bez vāka. Paldies par recepti!