Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļa ar bumbieriem

November 10, 2010 3 Comments

Man liekas, ka cūkgaļa ir latvieša mīļākā gaļa :) Tagad, kad šašliku un grillēšanas sezona ir beigusies, piedāvāju cepeškrāsnī gatavojamu cūkgaļas recepti. Dārzeņus noteikti var variēt. Zilais siers piedos interesantu garšu un nevajadzēs nodarboties ar mērces gatavošanu!

Sastāvdaļas:

  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 2 sarkanie sīpoli (nomizoti un sagriezti šķēlēs)
  • 2 lieli bumbieri (bez sardēm, sagriezti 4 daļās, miza atstāta)
  • pāris rozmarīna zariņi
  • 4 cūkgaļas karbonādes
  • puse kabača
  • 100 g zilā siera (Rokforas vai kāda līdzīga)
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  1. Uzkarsē pannā eļļu, kurā apcep sīpolus, bumbierus, kabača gabalus kopā ar rozmarīnu un sāli, pipariem. Cep apmēram 1-2 minūtes.
  2. Atsevišķi apcep cūkgaļu (to pirms cepšanas ierīvē ar sāli un pipariem) – katru pusi cep apt. 1 minūti.
  3. Apcepto gaļu liek cepešpannā kopā ar dārzeņiem. Visu liek uzkarsētā cepeškrāsnī (190C) un cep, līdz gaļa izcepusies gatava.
  4. Pašās cepšanas beigās pārbed gabaliņos salauztu zilo sieru. Dekorēšanai izmanto rozmarīna zariņus (es izmantoju timiānu).

http://www.bbcgoodfood.com/


Filed Under: Cūkgaļas ēdieni

« Gurķis + melone = ?
Vistas un makaronu salāti ar sinepju mērci »

Comments

  1. ineta (@purineta) says

    February 22, 2013 at 15:48

    ar vāku vai bez?

    Reply
    • Linda says

      February 22, 2013 at 20:54

      Vāks nav vajadzīgs!

      Reply
  2. ineta (@purineta) says

    February 23, 2013 at 09:35

    Es gan izmantoju vāku,bet sanāca ļoti garšīgi!Pat bērniem garšoja:)Ņemot vērā,ka viņiem nekas jauns parasti negaršo. Nākamreiz pamēģināšu bez vāka. Paldies par recepti!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND